top of page

Ο οριστικός κατάλογος των τάσεων SEO για την προετοιμασία του 2019

Η περίοδος των διακοπών ξαφνικά έφτασε: Οι μηχανές αναζήτησης, όπως το Google, προσπαθούν να είναι αυτή η αγαπημένη φιγούρα που διασχίζει όλα τα αντικείμενα από τη λίστα επιθυμιών κάποιου. Κάθε φορά που εισάγετε κάτι σε ένα πλαίσιο αναζήτησης, το σύστημα θέλει απλώς να σας κάνει ευτυχισμένους και να σας συνδέσει με ακριβώς το αποτέλεσμα που ψάχνετε. Ο καλύτερος δωρητής δώρων, αν μας ρωτήσετε.

 

Και επειδή οι μηχανές αναζήτησης θέλουν να διατηρήσουν αυτή την φήμη όλο το χρόνο, ενδιαφέρονται πολύ για τη διατύπωση ποιοτικών συστάσεων όταν επιλέγουν ποιες τοποθεσίες θα εμφανίζονται στα SERP (σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης). Να πάρει τον ιστότοπό σας για να εμφανιστεί σε ένα περίοπτο σημείο, τότε, θα εξαρτηθεί από την απόδειξη ότι έχετε εξαιρετικό περιεχόμενο για να προσφέρετε στον κόσμο, καθώς και βοηθώντας αυτές τις μηχανές αναζήτησης να καταλάβουν πότε πρέπει να έχετε υπόψη σας ως την καλύτερη λύση που μπορούν να προσφέρουν σε προβληματισμένους ερευνητές.

 

Αυτές οι πρακτικές είναι γνωστές ως SEO (βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης). Το 2019 διαμορφώνεται για να είναι ένα μεγάλο έτος προόδου στον τομέα αυτό, καθώς οι μηχανές αναζήτησης συνεχίζουν να γίνονται πιο έξυπνες και πιο εξειδικευμένες στην παραγωγή ιδιαίτερα συγκεκριμένων αποτελεσμάτων που είναι προσαρμοσμένα σε αυτό ακριβώς που ονειρευόμαστε. Παρακάτω, μπορείτε να βρείτε τις κορυφαίες 10 τάσεις SEO για να ετοιμαστείτε για το 2019, για να εξασφαλίσετε ότι ο ιστότοπός σας κατατάσσεται ψηλά και θα βρεθεί από το κοινό-στόχο σας.


01. Παρατηρήστε πώς είναι πρώτα το κινητό


Οι κινητές συσκευές αναβαθμίζονται στην πρώτη τάξη αναζήτησης Google. Τον Μάρτιο του 2018, η εταιρεία ανακοίνωσε την ανάπτυξη ενός στοιχείου που ονομάζεται κινητός πρώτος δείκτης. Αυτό το τεχνικά ηχητικό όνομα σημαίνει απλώς ότι, εάν διαθέτετε τόσο επιτραπέζια όσο και κινητή έκδοση του ιστότοπού σας, τα ρομπότ της Google θα ελέγχουν πρώτα το κινητό όταν αποφασίζουν πώς να ταξινομήσουν τον ιστότοπό σας στα αποτελέσματα αναζήτησης. Ως εκ τούτου, κινητά πρώτα. Πάρτε το; (Nice, Google). Δεν είναι μια πολιτική μόνο για κινητά, οπότε αν διαθέτετε μόνο έναν ιστότοπο για επιτραπέζιους υπολογιστές, μπορεί ακόμα να αναπροσαρμόζεται - η έλλειψη κινητού δίδυμου μπορεί να σημαίνει μόνο χαμηλότερη θέση στα SERP.

Απλά περιμένετε - η ειδική επεξεργασία του κινητού δεν έχει τελειώσει. Λίγους μόνο μήνες μετά την κυκλοφορία του πρώτου δείκτη κινητής τηλεφωνίας, η Google ξεκίνησε επίσης την ενημέρωση για την ταχύτητα του κινητού τηλεφώνου. Η μετάφραση: Η ταχύτητα φόρτωσης είναι ένας παράγοντας για τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζεται η κατάταξη των ιστότοπων για κινητά. Και θυμηθείτε πόσο οι κινητές τοποθεσίες εξετάζονται τώρα πρώτα από αυτά τα bots; Ένα αστραπιαίο κινητό site, τότε, είναι το χρυσό εισιτήριο SEO σας.


Βάλτε αυτή την τάση σε δράση:


Ένα πρώτο βήμα είναι να μεταφέρετε τον ιστότοπό σας στον υπολογιστή σας κινητό. Για τους χρήστες Wix, αυτό το βήμα έχει ήδη ελεγχθεί (phew!). Οποιοσδήποτε ιστότοπος δημιουργείτε αυτόματα δημιουργεί μια έκδοση φιλική προς κινητά, πλήρως βελτιστοποιημένη για το πρώτο ευρετήριο του κινητού.

 

Μόλις σχεδιάσετε τον ιστότοπό σας στον υπολογιστή σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε πάει στον επεξεργαστή για κινητά με αυτή τη λίστα ελέγχου των καλύτερων πρακτικών του ιστότοπου για κινητά. Υπάρχουν κάποιες απλές επιδιορθώσεις που μπορείτε να κάνετε, όπως να κρύβετε περιττά στοιχεία ή να αλλάζετε τον τύπο αρχείου εικόνας σας από PNG σε JPEG, που θα βελτιώσει τον χρόνο φόρτωσης του ιστότοπού σας.


02. Υιοθετήστε τα εμφανιζόμενα αποσπάσματα για εσάς


Τα περιοδικά μόδας παντού δεν είναι τα μόνα που αναζητούν το «επόμενο μεγάλο πράγμα». Η Google αναζητά επίσης συνεχώς τη νέα εμφάνισή της, καθώς προσπαθεί να εξυπηρετήσει τα αποτελέσματα με τον πιο κατάλληλο τρόπο για τους χρήστες της. Τον τελευταίο καιρό, έχει πάρει πραγματικά σε αυτή τη μορφή που ονομάζεται χαρακτηρισμένα αποσπάσματα. Τους έχετε δει σίγουρα (και ίσως και τους χρησιμοποιούσατε), ακόμα κι αν δεν γνωρίζατε τι είχαν καλέσει τότε.

 

Λοιπόν, είναι το απόσπασμα της παραγράφου πάνω από τα πιο κλασικά μπλε που συνδέονται καταχωρήσεις σχετικά με τα SERPs, που συχνά εμφανίζονται σε απάντηση σε μια ερώτηση. Αυτά τα εμφανιζόμενα αποσπάσματα καταλαμβάνουν ένα σημείο στη σελίδα που έρχεται να είναι γνωστή ως «θέση μηδέν». Το να το κάνεις στην πρώτη λίστα είναι soooo 2018. Το 2019, είναι όλα σχετικά με την 0η θέση.

 

Συρόμενη δεξιά σε ένα από αυτά τα χαρακτηρισμένα αποσπάσματα σημαίνει να πάρει SEO σας αεροστεγές. Επειδή το 99,58% των σελίδων που έχουν επιλεγεί για αυτό το σημείο το κάνει ήδη στην πρώτη σελίδα των καταχωρίσεων, βοηθήστε τον ιστότοπό σας να φτάσει και εκεί με αυτές τις συμβουλές για την ενίσχυση του SEO του ιστότοπού σας. Εάν αισθάνεστε συγκλονισμένοι από το καθήκον στο χέρι, πληρούν Wix SEO Wiz, ο νέος καλύτερος φίλος σας για βελτιστοποίηση όλων των πραγμάτων. Αυτό το εργαλείο θα σας παρουσιάσει μια εύχρηστη, εξατομικευμένη λίστα ελέγχου για την ταλάντευση του SEO σας.

 

Επιστρέφοντας στο πώς να κάνετε το άλμα από την οργανική λίστα πρώτης σελίδας στο χαρακτηρισμένο απόσπασμα, ας σκεφτούμε τη λειτουργία αυτών των εμφανών πλαισίων, ώστε να μπορείτε να κατανοήσετε πώς μπορείτε να διαρθρώσετε το περιεχόμενό σας αναλόγως. Η Google τα χρησιμοποιεί για να απαντήσει σε μια ερώτηση του χρήστη με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο, παρακάμπτοντας την ανάγκη ενός ερευνητή να κάνει κλικ σε έναν πρόσθετο σύνδεσμο για να πάρει τις επιθυμητές πληροφορίες. Ο στόχος, λοιπόν, δείχνει στο Google ότι η σελίδα σας ταιριάζει τέλεια με αυτό το πολυπόθητο σημείο.

 

Επομένως, επισημάνετε τις γνώσεις που μπορεί να αναζητούν οι άνθρωποι που θα τους οδηγήσουν στον ιστότοπό σας (γνωστό και ως πρόθεση αναζήτησης πληροφοριών). Δημοσιεύετε συνταγές; Κατασκευάστε έργα DIY στο σπίτι με οδηγίες πολλαπλών βημάτων; Προσφέρετε οικονομική συμβουλή και έχετε ξεκινήσει ένα blog για να εξηγήσετε περίπλοκους φορολογικούς όρους; Αυτές είναι μερικές από τις θεματικές περιοχές που κάνουν ιδιαίτερα καλά κάνοντας τα χαρακτηρισμένα αποσπάσματα. Είναι εύκολο να καταλάβεις γιατί. Μπορείτε εύκολα να φανταστείτε τις ερωτήσεις που οδήγησαν τον χρήστη να προσεγγίσει για την πλησιέστερη συσκευή που διαθέτει η Google («Πρέπει να συμπληρώσω ένα T-845-whaaat ???»).

Βάλτε αυτή την τάση σε δράση:


Η κλιμάκωση του επιπέδου των εμφανιζόμενων αποσπάσεων θα περιλαμβάνει τη μετάβαση λίγο πέρα ​​από την τυπική έρευνα λέξεων-κλειδιών. Εδώ, ο στόχος σας είναι να βρείτε τις ακριβείς λέξεις ερώτησης που θα μπορούσαν να εισαγάγουν μια αναζήτηση. Για αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο όπως το "Απάντηση στο κοινό". Μόλις έχετε θέσει τις λέξεις σας ερωτήματα και είστε σαφείς σχετικά με το είδος του αποσπάσματος της σελίδας σας είναι ώριμη, μπορείτε να αρχίσετε να διαμορφώνετε το γραπτό περιεχόμενο της σελίδας σας για να ταιριάζει. Αν είστε οικονομικός συμβούλος, για παράδειγμα, ελπίζοντας να κερδίσετε ένα απόσπασμα παραγράφου σχετικά με τα W-9, βεβαιωθείτε ότι η ανάρτηση του ιστολογίου σας στη φορολογική περίοδο έχει σαφή περιγραφή 40-60 λέξεων αυτής της φόρμας μέσα στο κείμενο του κορμού. Αυτό το καθιστά εξαιρετικά εύκολο για το Google να το τραβήξει και να το τοποθετήσει σωστά όπου πολλοί ενδιαφερόμενοι χρήστες μπορούν να βρουν αυτές τις πληροφορίες.

 

Εναλλακτικά, αν πρόκειται για ένα απόσπασμα που περιλαμβάνεται στη λίστα, κάντε κάθε στοιχείο της λίστας με υποδιαίρεση H2 ή H3. Γνωστές ως ετικέτες τίτλου, αυτά τα στοιχεία που αλιεύουν τα μάτια της Google περισσότερο από το κανονικό κείμενο. Για παράδειγμα, εάν η ερώτηση "Πώς μπορώ να φτιάξω σάλτσα πέστο;" είναι η ερώτηση για την οποία θέλετε να αγωνιστείτε, να κάνετε την απάντηση σαφής σε αυτό το στάδιο της συνταγής, δημιουργώντας μια επικεφαλίδα H2 που λέει: «Πώς να κάνετε σάλτσα πέστο σε 5 λεπτά. 'Στη συνέχεια ακολουθήστε το με με σαφώς υπογραμμισμένα αριθμημένα βήματα παρακάτω.


03. Κάντε μια βόλτα στα νέα καρουσέλ βίντεο


Τα επιλεγμένα αποσπάσματα δεν είναι η μόνη δυνατότητα που τραβάει περισσότερα μάτια στην κορυφή των SERP. Τον περασμένο Ιούνιο 15, η Google απενεργοποίησε τη στατική προβολή τριών βίντεο για ένα ευρύτερο καρουσέλ βίντεο. Η νέα έκδοση επιτρέπει στους χρήστες να συνεχίζουν να μετακινούνται γύρω από οκτώ ξεχωριστές λίστες. Αν δεν ήταν ήδη πεπεισμένος ότι το μάρκετινγκ βίντεο είναι απαραίτητο, τώρα έχετε απόδειξη. Με περισσότερες εγγραφές ικανές να προσγειώσουν ένα σημείο σε αυτό το καρουσέλ και ένα οπτικό υλικό που είναι ήδη γνωστό ότι είναι πιο συναρπαστικό από το γραπτό περιεχόμενο, γιατί δεν θα θέλατε να μπείτε στην ευκαιρία αυτή;


Βάλτε αυτή την τάση σε δράση:


 Η διαδικασία που ακολουθείται είναι παρόμοια με την προσγείωση της σελίδας σας στα αποσπάσματα από το δεύτερο βήμα. Απαιτεί πρώτα μια καλή έρευνα λέξεων-κλειδιών και στη συνέχεια να διατυπώσει αυτές τις λέξεις σε πιθανές ερωτήσεις που μπορεί να δημιουργήσει ένα περίεργο μυαλό στο πλαίσιο αναζήτησης της Google και, τέλος, να διαρθρώσει τον τίτλο και την περιγραφή του βίντεο, ώστε να αντικατοπτρίζει αυτό που έχετε ανακαλύψει. Υπόδειξη: Τα βίντεο "How To" είχαν πολύ μεγάλη επιτυχία και το έκαναν σε αυτά τα καρουσέλ.

 

04. Φροντίστε για τη φήμη του εμπορικού σας σήματος

 

Η Joan Jett ίσως να μην νοιάζεται για την κακή της φήμη, αλλά εσείς - ως ιδιοκτήτης επιχείρησης - σίγουρα πρέπει. Δεν είναι καν κάτι δημοφιλούς, αν και φυσικά είναι πάντα ωραίο όταν σας αρέσουν οι άνθρωποι. Αλλά πώς το Διαδίκτυο αντιλαμβάνεται την αξιοπιστία της μάρκας σας μπορεί να έχει απτό αντίκτυπο στην απόφαση της Google να εμφανίζει ευνοϊκά τη σελίδα σας ... ή όχι. Μια κοινή μέθοδος για την επίδειξη της αξιοπιστίας σας ως μάρκας είναι μέσα από κάτι που ονομάζεται backlinking. Αυτό συμβαίνει όταν οι εξωτερικοί ιστότοποι συνδέονται με τη δική σας, πράγμα που μοιάζει με το Google που μιλάει για "ψήφιση" για τον ιστότοπό σας. Όσο περισσότερες ψήφοι συνδέσεων λαμβάνετε, τόσο πιο νόμιμη είναι η παρουσία σας στο διαδίκτυο.

Αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να αποκτήσετε το Internet με την αναφορά του μάρκα σας, ειδικά εάν το biz σας είναι νεότερο στη σκηνή. Εντάξει! Γιατί; Επειδή υπάρχουν κάποιες άλλες μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δείξετε στους χρήστες της Google ότι είστε εκείνοι που θέλουν (oh ohh) το 2019. Και όχι μόνο αυτό, μια πρόσφατη ανάλυση SEMrush έδειξε ότι η επίδραση της επανασύνδεσης - ξεπέρασε.

 

Λαμβάνοντας την πρώτη θέση ως παράγοντα κατάταξης, είναι άμεσες επισκέψεις στον ιστότοπο. Οι άνθρωποι πηγαίνουν κατευθείαν στις ιστοσελίδες μαρκών που γνωρίζουν ότι είναι αξιόπιστες πηγές των πληροφοριών που χρειάζονται. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να αποκτήσετε το όνομα της εταιρείας σας εκεί έξω και να κυκλοφορήσετε, οπότε είναι η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό των δυνητικών φυλλομετρητών. Όσο πιο άμεση κυκλοφορία κατευθύνεται προς το δρόμο σας, τόσο ψηλότερα τα SERP μπορείτε να ανεβείτε.


Βάλτε αυτή την τάση σε δράση:


 Ένας τρόπος για να ενισχύσετε την εικόνα της μάρκας σας είναι μέσω των συνηθισμένων αναφορών του ονόματός σας σε ολόκληρο τον ιστό, ακόμα και αν δεν συνοδεύεται από σύνδεσμο. Αυτό σημαίνει ότι εμφανίζεστε σε σχετικά φόρουμ στο Facebook ή στις θέσεις συζήτησης και αναφέρετε το εμπορικό σήμα σας. Ένας άλλος τρόπος είναι να διατηρήσετε μια ενεργή παρουσία των μέσων ενημέρωσης για την επιχείρησή σας, ειδικά όταν πρόκειται για υποστήριξη πελατών. Εμπιστευθείτε τους πελάτες που υποβάλλουν ερωτήσεις στα κοινωνικά σας κανάλια και δείξτε στον κόσμο όχι μόνο ότι υπάρχουν, αλλά ότι συμμετέχετε ενεργά στον τομέα σας.

 

Αυτά είναι όλα καλά μηνύματα για το Google ότι το εμπορικό σήμα σας θα έκανε μια καλή σύσταση ψηλά στα SERPs. Τέλος, σκεφτείτε να προσεγγίσετε τους κοινωνικούς εταίρους που πιστεύουν ότι θα αναπαράγουν καλά το εμπορικό σήμα σας. Συνολικά, αυτές οι στρατηγικές θα περιστρέψουν έναν ιστό μάρκας που αναφέρεται σε ολόκληρο το Διαδίκτυο, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στην Google ότι υπάρχουν και είστε αξιόπιστοι.

 

05. Παραγωγή ποιοτικού περιεχομένου

 

Τις προηγούμενες μέρες του Διαδικτύου, αρκεί απλά να αποφευχθεί κάθε είδους περιεχόμενο. Η απελευθέρωση υλικού στις γωνίες του Web θα βοηθούσε τους bots να ανακαλύψουν και να ευρετηριάσουν τις σελίδες σας και θα σήμαινε στις μηχανές αναζήτησης ότι ο ιστότοπός σας θα μπορούσε να αποτελέσει χρήσιμο πόρο για τους χρήστες τους. Αλλά το έτος είναι το 2019, και το Διαδίκτυο έχει ρίξει τους τροχούς κατάρτισης εδώ και πολύ καιρό.

Τώρα, για να είναι σε υψηλά επίπεδα, δεν είναι πια η ποσότητα. Η ποιότητα είναι η νέα λέξη στο παιχνίδι περιεχομένου. Πολλοί ειδικοί SEO πιστεύουν ότι η ενημέρωση του γενικού αλγόριθμου του Google για την 1η Αυγούστου του 2018 έχει κάποια σχέση με μια πιο προηγμένη ικανότητα να αξιολογήσει πόσο ιστότοποι πληρούν τα πρότυπα E-A-T της εταιρείας. Για να μην συγχέεται με τις μαγειρικές προσδοκίες, αυτό το ακρωνύμιο αντιπροσωπεύει την εμπειρογνωμοσύνη - την αυθεντικότητα - την αξιοπιστία. Μετά την ενημερωμένη έκδοση του Αυγούστου, καθώς το Twitter κατακλύστηκε με τους υπερήφανους ιδιοκτήτες ιστού να αναρωτιούνται πώς αυτό θα επηρέαζε το SEO τους, ο σύνδεσμος αναζήτησης της Google Danny Sullivan έγραψε: "Θέλετε να κάνετε καλύτερα με μια ευρεία αλλαγή; Έχετε μεγάλο περιεχόμενο. "Είναι τόσο απλό.

 

Βάλτε αυτή την τάση σε δράση:


 Το E-A-Ting στο διαγωνισμό αφορά στην προσφορά στους επισκέπτες του ιστού σας συναρπαστικές αναρτήσεις ιστολογίου, διεξοδικές βάσεις γνώσεων και εμπλουτισμένο υλικό βίντεο. Βρείτε τη μορφή που ταιριάζει στη βιομηχανία σας και κάντε την απόφαση του νέου έτους να αφιερώσετε χρόνο και ενέργεια για την τακτική παροχή νέων ιδεών ποιότητας για το περιεχόμενο. Μέσα σε αυτό το περιεχόμενο, θυμηθείτε να παρέχετε εσωτερικούς συνδέσμους σε άλλες σελίδες στον ιστότοπό σας. Κάνοντας έτσι κατευθύνει τα bots της Google σε περισσότερα από τα υλικά σας ταχύτερα από ό, τι θα μπορούσαν να έχουν πάρει εκεί από μόνοι τους. Οδηγεί επίσης επισκέπτες πιο μακριά στην ιστοσελίδα σας, καθώς ξεκινούν ταλάντευση από το ένα σύνδεσμο στο επόμενο σαν ένα μικρό παιδί στα μπάρες μαϊμού. Όλα αυτά είναι καλά για να πάρει το site σας αντιληπτό, και σηματοδοτώντας στο Google ότι οι άνθρωποι αρέσει να κρέμονται έξω στη δική σας θέση.


06. Βελτιώστε την ασφάλεια του ιστοτόπου σας

 

Εάν είστε χρήστης του Google Chrome, έχετε παρατηρήσει πρόσφατα πώς θα εμφανιστεί ένα μικρό μήνυμα ή ένα εικονίδιο κλειδώματος στην αριστερή γωνία της γραμμής URL; Και, εξαιρετικά ανησυχητικό, μερικές φορές αυτή η γωνιά ξεκινά μανιωδώς να κυματίζει μια κόκκινη σημαία. "Δεν είναι ασφαλές", λέει. Αν και, αν μας ζητήσετε, αισθάνεται ότι το Google μας φωνάζει: "Γυρίστε πίσω με κάθε κόστος!" Σίγουρα δεν είναι ένα καθησυχαστικό καλωσόρισμα σε έναν ιστοχώρο.

Αυτά τα μηνύματα είναι αποτέλεσμα μιας ενημερωμένης έκδοσης ασφαλείας της Google που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2018, της οποίας η υλοποίηση σημαίνει ιστότοπους που δεν είναι HTTPS (Hyper Text Transfer Protocol Secure), φορτώνονται τώρα με αυτήν την προειδοποίηση και θεωρούνται λιγότερο ευνοϊκές στις προτιμήσεις κατάταξης της Google. Συνολικά, είναι εξαιρετικά νέα. Οι ιστοτόποι HTTP αφήνουν τα δεδομένα των χρηστών πιο ευάλωτα στην πρόσβαση ή τη χειραγώγηση από τρίτους. Όπως οι ίδιοι οι χρήστες του Διαδικτύου, είναι καλό να γνωρίζουμε ότι η Google λαμβάνει τα βήματα για να διασφαλίσει την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

 

Ειδικά υπό το πρίσμα της μετάβασης του GDPR, όλα τα μάτια είναι σχετικά με την ιδιωτικότητα των δεδομένων στο διαδίκτυο. Ο γενικός κανονισμός για την προστασία των δεδομένων, ο οποίος τέθηκε σε πλήρη ισχύ τον Μάιο του 2018, αποτελεί μέτρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εφαρμόζεται για την αύξηση της ιδιωτικότητας των δεδομένων, περιορίζοντας τις επιχειρήσεις που μπορούν να κάνουν με τις προσωπικές πληροφορίες που διαθέτουν για τους χρήστες τους. Αν και δεν σχετίζεται άμεσα με την εξαγορά HTTPS, αυτό δείχνει μια γενική τάση να γίνουμε πιο σοβαρές σχετικά με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, κάτι που μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι οι επισκέπτες του διαδικτύου έχουν στο μυαλό τους.

 

Βάλτε αυτή την τάση σε δράση:


 Αυτή η ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας μπορεί να μεταφέρει τις αξιολογήσεις σας προς τα κάτω, αν δεν λάβετε μέτρα για να φέρετε τον ιστότοπό σας σε αυτό το νέο πρότυπο το 2019. Για παράδειγμα, μία πιθανή συνέπεια αυτής της προειδοποίησης «Not Secure» στέλνει τους επισκέπτες να χτυπήσουν 'Πίσω' για την αναζήτηση πιο ασφαλούς διαδικτυακού τόπου. Ένα υψηλό ποσοστό εγκατάλειψης (από τη σελίδα σας πίσω στα SERPs) δεν αποτελεί καλό σημείο για τη θέση της ιστοσελίδας σας.

 

Πέρα από την αισθητική, ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι η ευπάθεια απλών τοποθεσιών HTTP μπορεί να προετοιμάσει το έδαφος για να ξεπεραστούν από το λογισμικό που δεν είναι καθόλου καλό. Τελικά, μπορεί να δημιουργήσει μια κακή εμπειρία χρήστη στη σελίδα σας, αυξάνοντας έτσι το ποσοστό εγκατάλειψης και μειώνοντας τον χρόνο που ένας επισκέπτης ξοδεύει την περιήγηση στον ιστότοπό σας. Γι 'αυτό είναι σημαντικό να διατηρήσετε την ηρεμία και να συνεχίσετε (σφίγγοντας την ασφάλεια του ιστού σας). Ευτυχώς για τους χρήστες Wix, κάνοντας την εύκολη απόφαση να ενεργοποιήσετε το HTTPS στον ιστότοπό σας, σας βοηθά να αποφύγετε και τα δύο αυτά αποτελέσματα και να εναρμονίζεστε με αυτή τη νέα τάση.


07. Περάστε μέσα στο Brain της Google (Rank)

 

Ακούγεται σαν ένας χαρακτήρας απ 'ευθείας από ένα πρόωρο παιχνίδι βίντεο. Και με κάποιους τρόπους, αυτή η εικασία δεν είναι τόσο μακριά. Γνωρίστε την RankBrain, την τεχνολογία AI (τεχνητής νοημοσύνης) που χρησιμοποιεί η μηχανή, την οποία η Google αναπτύσσει για να επεξεργάζεται και να οργανώνει τα πλήθη των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Το σύστημα δεν είναι καινούργιο. Ξεκίνησε το 2015, έχει περάσει για λίγο. Ωστόσο, οι παράγοντες που εννοείται ότι αποδίδουν προτεραιότητα είναι ο χρόνος παραμονής και τα CTR (ποσοστά click-through-rates). Και όσο ο RankBrain εξακολουθεί να κατέχει δικαστήριο στον ισχυρό αλγόριθμο της Google, τότε η προσοχή στην αύξηση και των δύο αυτών παραγόντων για την ιστοσελίδα σας θα είναι πάντα μοντέρνα.

 

Βάλτε αυτή την τάση σε δράση:


 Το να πάρεις περισσότερους ανθρώπους να κάνουν κλικ στον ιστότοπό σου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη δημιουργία μιας εξαιρετικής ετικέτας τίτλου και μιας περιγραφής που κάνει την καρδιά της Google να τραγουδάει. Αυτές είναι οι πληροφορίες που εμφανίζονται στην καταχώρισή σας στα SERP. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν οι σωστές λέξεις-κλειδιά για να το βρείτε, και στη συνέχεια η φράση σας είναι αρκετά δελεαστική ώστε οι ερευνητές να είναι ενθουσιασμένοι με την επιλογή της σελίδας σας ως την πιο δίκαιη από όλους.

 

Ανυψώνοντας τον χρόνο παραμονής σας, ο Α.Κ.Α. πόσο καιρό οι επισκέπτες ξοδεύουν τον έλεγχο της σελίδας σας, εξαρτώνται πολύ από την εμπειρία του χρήστη που τους προσφέρετε. Είναι δελεαστικό να σκεφτόμαστε ότι κάτι σαν μέγεθος γραμματοσειράς ή διάταξη εικόνας δεν θα μπορούσε ενδεχομένως να συμπεριληφθεί στην ίδια συνομιλία με την AI. Ωστόσο, ο σχεδιασμός ιστοσελίδων επηρεάζει το SEO και θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά ως αποτέλεσμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Analytics με βολικό τρόπο για να παρακολουθείτε τους αριθμούς σας και να μετρήσετε τις τροποποιήσεις σχεδιασμού αντίκτυπου που μπορεί να έχετε στον χρόνο περιήγησης του μέσου χρήστη.


📷


08. Πασπαλίστε λέξεις-κλειδιά LSI στο περιεχόμενό σας

 

Φανταστείτε ότι λέτε σε έναν καλό φίλο για τη συναυλία της αγαπημένης σας μπάντας ότι πήγατε να δείτε αυτό το περασμένο Σαββατοκύριακο. Παρόλο που η συναυλία Beatles (λυπάμαι, εξακολουθούμε να είμαστε κολλημένοι στη δεκαετία του '60) είναι τεχνικά το θέμα της συζήτησης σας, θα ήταν κάπως παράξενο να συνεχίσουμε να περιστρέφουμε τη φράση κάθε φορά που θέλετε να αναφερθώ σε κάποιο μέρος της νύχτας. Θα βρείτε άλλους τρόπους για να το πείτε, για παράδειγμα "η παράσταση" ή "η απόδοση του Beatles." Σίγουρα ότι άλλα θέματα φυσικά θα δούλευαν στη συζήτηση. Μπορείτε να αναφέρετε το πλήθος, το συγκρότημα, το encore, το ηχοσύστημα και πολλά άλλα.

 

Οι λέξεις-κλειδιά LSI (λανθάνουσα σημασιολογική ευρετηρίαση) λειτουργούν με πολύ λογική λογική. Το Google είναι τόσο γεμάτο από λέξεις-κλειδιά, που περιγράφει την πρακτική των ιστοσελίδων που συσκευάζουν τις σελίδες τους με οποιαδήποτε λέξη-κλειδί ή δύο που ελπίζουν να ανταγωνιστούν. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κάποιο όχι τόσο μεγάλο περιεχόμενο, καθώς δεν είναι πάντα ένας αξιόπιστος δείκτης ότι μια σελίδα θα ικανοποιήσει πραγματικά την πρόθεση του ερευνητή. Για παράδειγμα, αν κάποιος ψάχνει για "ποντίκι", υπάρχουν τόσες πολλές δυνατότητες για αυτό που θα μπορούσαν να κάνουν αναφορά! Ένα εξάρτημα υπολογιστή; Ένας οδηγός κατοικίδιων ζώων; Μια δυσάρεστη εισβολή των τρωκτικών; Τώρα βλέπετε πώς μπορεί να μπερδευτεί.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι λέξεις-κλειδιά της LSI είναι. Για να μην συγχέονται με τα συνώνυμα, μπορείτε να τα σκεφτείτε ως λέξεις που σχετίζονται με τα συμφραζόμενα. Μαζί με τις κύριες λέξεις-κλειδιά σας, σχηματίζουν ωραίες οικογένειες λέξεων που δίνουν στην Google σημαντικό πλαίσιο για την αξιολόγηση και την οργάνωση της σελίδας σας μέσα στα SERP. Καθώς η μηχανή αναζήτησης κατανοεί καλύτερα το περιεχόμενο που έχετε να πείτε, μπορούν να ταιριάζουν αποτελεσματικότερα ένα ερώτημα αναζήτησης με την απάντηση που πρέπει να προσφέρει η σελίδα σας.

 

Όπως και η προηγούμενη συζήτηση για την υποθετική συναυλία του Beatles (επιθυμούμε), η επίτευξη συναφών λέξεων καθώς μιλάτε για το κύριο θέμα στο χέρι είναι αυτό που φυσικά κάνουμε ήδη στην καθημερινή συζήτηση ή γραφή. Επομένως, αυτό είναι μόνο ένας ακόμη τρόπος που οι τεχνολογικές εξελίξεις αφήνουν την Google να αντικατοπτρίζει περισσότερο τον τρόπο που ήδη σκέφτομαι, μιλάμε και θέτουμε ερωτήσεις ως άνθρωποι.

 

Πώς να ενεργοποιήσετε αυτήν την τάση:


 Πρώτον, θα πρέπει να βρείτε τα LSI σας. Πάρτε τις λέξεις-κλειδιά προορισμού σας και κάνετε μια απλή αναζήτηση Google. Στη συνέχεια, σαρώστε τη σελίδα για οποιεσδήποτε λέξεις που εμφανίζονται με έντονα γράμματα στις λίστες ή στα προτεινόμενα ερωτήματα στο πλαίσιο "Σχετικές αναζητήσεις" στο κάτω μέρος της σελίδας. Αυτό είναι το Google που σας εξυπηρετεί μια γενναιόδωρη βοήθεια LSIs. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν εργαλείο όπως το LSIGraph για να ολοκληρώσετε τη λίστα με τους ξαδέλφους του περιβάλλοντος.

 

Μόλις έχετε την οικογένεια λέξεων-κλειδιών LSI στο χέρι σας, ήρθε η ώρα να τις διανείμετε σε ολόκληρο τον ιστότοπό σας. Θα τους βάζετε σε όλους τους ίδιους χώρους που θα τοποθετήσετε τις βασικές σας λέξεις-κλειδιά: τίτλο και περιγραφή SEO, ετικέτες τίτλων, διεύθυνση URL και στο ίδιο το κείμενο. Θυμηθείτε, αυτά δεν αντικαθιστούν πλήρως τις κύριες λέξεις-κλειδιά σας. Αντίθετα, σας δίνουν εναλλακτικούς τρόπους για να φράσετε το υλικό σας, δίνοντας τη σελίδα σας σε μια πιο φυσική αίσθηση και βοηθώντας την Google να καταλάβει τι είστε όλοι, ώστε να μπορεί να σας συστήσει στους πιο κατάλληλους ερευνητές.


09. Βελτιστοποίηση για φωνητική αναζήτηση

 

Με το 30% της περιήγησης στο Διαδίκτυο να αναμένεται να διαφυλαχτεί μέχρι το 2020, αυτή είναι μια μεγάλη - και συνεχώς αυξανόμενη - τάση για να συνεχίσει τη βελτιστοποίηση για (Gartner: 2016). Ακόμα κι αν αυτή η ικανότητα έχει κάνει τους καταλόγους τάσεων SEO για κάποιο χρονικό διάστημα τώρα, εξακολουθεί να είναι σχετική όπως πάντα. Αυτό συμβαίνει επειδή με την πρόσφατη τεχνολογία, κάθε χρόνο φέρνει νέες εξελίξεις, καθώς και περισσότερα δεδομένα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να κατανοήσουμε τον ακριβή χαρακτηρισμό των λιστών.

 

Όπως ακριβώς αυτό το παρελθόν έτος, μια μελέτη Backlinko με 10.000 αποτελέσματα στο Google Google μας έμαθε ότι το σύστημα μοιάζει να μιλάει προτάσεις που ήδη κατατάσσονται ψηλά στα SERP, ακόμα περισσότερο εκείνες που έχουν προσγειωθεί εκείνη την ειδική 0η θέση σε ένα χαρακτηρισμένο απόσπασμα. Επίσης, μάθαμε ότι η εύρεση ενός τρόπου να γράψετε κυριολεκτικά μια ερώτηση στο περιεχόμενό σας, προτού προχωρήσετε στην απάντηση (στυλ σελίδας συχνών ερωτήσεων), φαίνεται να αποδίδει καλά σε αυτά τα συστήματα φωνητικής αναζήτησης.

 

Πώς να ενεργοποιήσετε αυτήν την τάση:


 Εάν έχετε κάνει τα βήματα για να ακολουθήσετε την τάση # 2 και να προσπεράσετε ένα σημείο σε ένα χαρακτηρισμένο απόσπασμα, τότε είστε ήδη σε καλή κατάσταση για να αναλάβετε φωνητική αναζήτηση. Συνοψίζοντας, αυτό περιλαμβάνει την προσαρμογή των λέξεων-στόχων-στόχων σας ώστε να αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο κάποιος θα μιλούσε μια αναζήτηση, αντί να την γράψει. Αυτό σημαίνει συχνά δύο πράγματα:

 

Κατ 'αρχάς, οι χρήστες μπορούν να πάρουν σούπερ συγκεκριμένα στα ερωτήματά τους. Επομένως, η χρήση λέξεων-κλειδιών μεγάλης ουράς (πολύ περιγραφικές φράσεις αναζήτησης τουλάχιστον τριών λέξεων) γίνεται πιο σημαντική. Δεύτερον, θα γυρίσουν συχνά αυτές τις λέξεις κλειδιά μεγάλης ουράς σε ερωτήσεις όταν στρέφονται σε αγαπημένους φίλους Alexa, Siri et al. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η χρήση ενός ιστότοπου, όπως η απάντηση στο κοινό, μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τις πιθανές ερωτήσεις που πιθανόν να ζητούν οι πιθανοί πελάτες.

 

Αφού έχετε αυτές τις πληροφορίες, το δεύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να οργανώσετε το περιεχόμενό σας με τρόπους που αποδεικνύουν στις μηχανές αναζήτησης ότι η επιχείρησή σας είναι αυτή με τις απαντήσεις. Μια καλή πρακτική SEO για φωνητικές αναζητήσεις είναι η ολίσθηση αυτών των πιθανών ερωτήσεων στις κεφαλίδες H1, H2 ή H3 σε μια σελίδα Συχνές ερωτήσεις ή τη δημιουργία τίτλων blog post γύρω τους. Η ίδια μελέτη του Backlinko διαπίστωσε ότι τα αποσπάσματα από τις σελίδες Συχνές ερωτήσεις εμφανίζονται συχνότερα σε αποτελέσματα φωνητικής αναζήτησης απ 'ότι σε κανονικά SERPs για επιτραπέζιους υπολογιστές.


10. Εξερευνήστε τον κόσμο πέρα ​​από την Google

 

Εκεί, το είπαμε. Υπάρχει έδαφος αναζήτησης πέρα ​​από τη διάσημη μηχανή αναζήτησης με το εικονικό σύστημα χρωμάτων. (Είναι αυτό που ήθελε να ανακαλύψει ότι ο κόσμος δεν είναι επίπεδος;) Ένας από τους βασικούς υποψηφίους που πρέπει να προσέξουμε είναι ο Amazon. Μια έρευνα Kenshoo των καταναλωτών έδειξε ότι το 56% συνήθως κατευθύνεται κατ 'ευθείαν στο Amazon πριν κοιτάξει αλλού. Αυτό είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό στατιστικό στοιχείο για τους ιδιοκτήτες ηλεκτρονικού εμπορίου παντού για να λάβουν γνώση. Έχοντας μια παρουσία στο Amazon είναι απαραίτητο για να βεβαιωθείτε ότι τα όμορφα είδη σας βρίσκονται.

 

Μια άλλη πλατφόρμα που πρέπει να προσέξουμε είναι το YouTube. Ναι, γνωρίζουμε ότι είναι τεχνικά ιδιοκτησία της Google. Ωστόσο, επειδή περισσότεροι άνθρωποι κατευθύνονται κατευθείαν στο φόρουμ κοινής χρήσης βίντεο πριν δοκιμάσουν την τύχη τους στη συμβατική σελίδα αναζήτησης της Google, είναι επίσης σημαντικό να σκεφτείτε πώς να επεκτείνετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο για να συμπεριλάβετε αυτήν την αρένα. Σε περίπτωση που δεν αισθάνεστε πεπεισμένοι ότι αξίζει να βρείτε το εσωτερικό YouTuber, ακούστε αυτό: μέχρι το 2021, το online βίντεο αναμένεται να αντιπροσωπεύει το 80% της συνολικής κίνησης στο διαδίκτυο. Σίγουρα θα θέλετε να πάρετε τη μάρκα σας σε αυτή την προβλεπόμενη αύξηση του κοινού.

 

Παρόλο που το YouTube είναι η δική του αυτόνομη εταιρία αναζήτησης, η Google βρίσκει επίσης τρόπους για τη συγχώνευση των καταχωρίσεών της με τη δική της. Αναφέρθηκε παραπάνω, στην τάση # 3 σχετικά με τα βίντεο καρουσέλ, πώς η μηχανή αναζήτησης αυξάνει τον αριθμό των vids που ένας ερευνητής μπορεί να μετακινηθεί κατευθείαν εκεί στα SERPs. Τα βίντεο που τραβούν απευθείας από το YouTube έχουν μεγάλη παρουσία και θα συνεχίσουν να το κάνουν.

Τώρα, βλέπουμε επίσης ορισμένα από αυτά τα βίντεο να εμφανίζονται στην Αναζήτηση εικόνων Google. Επιπλέον, υπάρχει και ένα απόσπασμα βίντεο που παρουσιάζεται στο βίντεο. Παρόμοια με τα λειτουργικά αποσπάσματα με βάση το κείμενο που εξετάσαμε νωρίτερα, τα επιλεγμένα βίντεο στοχεύουν να τραβούν γρήγορα απαντήσεις σε ερωτήσεις χρηστών. Αυτό σημαίνει ότι το "How-Tos" και τα μαθήματα θα κάνουν μια μεγάλη εκτόξευση εδώ.


Για να τεθεί σε εφαρμογή αυτή η τάση:


 Αν είστε ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης με μια παρουσία στο διαδίκτυο, η βελτιστοποίηση για το Amazon θα σημαίνει να κάνετε κάποια ανεξάρτητη έρευνα λέξης κλειδιού που να είναι συγκεκριμένη για τη βάση δεδομένων του διαδικτυακού λιανοπωλητή. Ρίξτε μια ματιά στο πώς τα προϊόντα όπως τα δικά σας είναι εισηγμένα στον ιστότοπο. Μπορείτε επίσης να μεταβείτε σε ένα δωρεάν εργαλείο όπως το Sonar για κάποια καθοδήγηση. Μόλις έχετε τα μαγικά λόγια σας, μπορείτε να τα κολλήσετε στον τίτλο και την περιγραφή του προϊόντος σας. Θυμηθείτε να εξοπλίζετε τις σελίδες του προϊόντος σας με εκπληκτικές εικόνες και να παρακολουθείτε τι λένε οι πελάτες, απαντώντας συχνά σε ερωτήσεις και ανησυχίες (και λόγια επαίνου!). Μια άλλη τακτική που πρέπει να κάνετε είναι να κατευθύνετε την κυκλοφορία στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα και στη συνέχεια να προβάλλετε άψογα τη γκαλερί σας στο Amazon.

 

Δεν είναι τόσο διαφορετική από τη διαδικασία σκέψης του Google SEO. Το ενδιαφέρον του Amazon συνδέει τους χρήστες με προϊόντα και μετατρέπει τα προγράμματα περιήγησης σε αγοραστές. Όσο σαφέστερη και πιο στοχευμένη κάνετε τις σελίδες σας, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες η μηχανή αναζήτησης ηλεκτρονικού εμπορίου να προτείνει το προϊόν σας σε δυνητικό πελάτη.

 

Όταν πρόκειται για το YouTube SEO, ένας απλός τρόπος για να προχωρήσουμε στο παιχνίδι είναι να σκεφτούμε τα βήματα που προτείνουμε για να αναφερθούμε σε ένα χαρακτηρισμένο απόσπασμα ή σε μια φωνητική αναζήτηση (γνωρίζετε, ο τρόπος πίσω όταν στα βήματα # 2 και # 9 ). Κυριολεκτικά γράφοντας μια ερώτηση που πιθανόν να αναζητηθεί ως σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις ή την κεφαλίδα του ιστολογίου του ιστολογίου μπορεί να αποτελέσει μια μεγάλη ώθηση για την Google να παράγει το περιεχόμενό σας ως αποτέλεσμα.

 

Τι γίνεται με την απάντηση σε μία από αυτές τις ερωτήσεις ερωτήσεων στη σελίδα σας με ένα βίντεο που προσφέρει ένα σεμινάριο για μια κοινή ερώτηση που έχουν οι πελάτες σας σχετικά με το προϊόν σας; Ή να αντικαταστήσετε αυτήν την αριθμημένη λίστα με τον τρόπο δημιουργίας σάλτσας πέστο με ένα βίντεο που δείχνει ότι εκτελείτε όλα τα βήματα. Ή και τα δύο?! Ό, τι θα είχατε γράψει στο παρελθόν, καθώς το κείμενο της κεφαλίδας απλά γίνεται ο τίτλος του νέου σας βίντεο, όλα που έχουν οριστεί να μεταφορτωθούν στο κανάλι σας στο YouTube της επιχείρησής σας. Bam. Είστε ένα βίντεο SEO pro.

 

Μόνο ένα ακόμα πράγμα πριν φτάσετε στο δρόμο σας! Επειδή τα bots δεν μπορούν να «διαβάσουν» το βίντεό σας, ψάχνουν για οποιοδήποτε άλλο κείμενο μπορείτε να τους δώσετε για να τους βοηθήσετε να ξεκαθαρίσουν τι συμβαίνει. Ο τίτλος και η περιγραφή του βίντεο είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε. Η μεταγραφή βίντεο είναι ένα άλλο καλό μέρος. Ενώ το YouTube κάνει μια αυτόματη μεταγραφή για κάθε βίντεο, αυτό που αναδύεται, ας πούμε, δεν ακούγεται πάντα όπως οι λέξεις που μιλήσατε. Πολλά μπορούν (κυριολεκτικά) να χαθούν στη μετάφραση. Αυτό σημαίνει ότι η Google επίσης δεν θα λάβει το μήνυμα. Μπορείτε να το λύσετε είτε προσθέτοντας τις δικές σας κλειστές λεζάντες είτε τρέχοντας μέσω του αντιγράφου που δημιουργείται από το YouTube και καθαρίζοντάς το μόνοι σας.

 

Μόλις δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας και πατήσετε το κουμπί "Δημοσίευση", θέλετε να βεβαιωθείτε ότι όλη αυτή η σκληρή δουλειά και η δημιουργική σκέψη θα γίνουν αντιληπτές από το κοινό-στόχο σας! Η βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας για τις μηχανές αναζήτησης είναι μια βασική μέθοδος για να γίνει αυτό. Και ακολουθώντας τα στοιχεία δράσης που συνοδεύουν καθεμία από αυτές τις δέκα τάσεις, μπορείτε να πάρετε τον ιστοχώρο σας στην αιχμή του SEO το 2019.

 

Βεβαιωθείτε ότι η επιχείρησή σας θα βρεθεί από τον κόσμο. Το πρώτο βήμα? Δημιουργήστε μια εκθαμβωτική ιστοσελίδα σήμερα!


8 views0 comments

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page