top of page

Πως να ετοιμάσετε την ιστοσελίδα σας για τις πωλήσεις των Εορτών

Εποχή πώλησης διακοπών

     

Ο αέρας αλλάζει, και έτσι εμφανίζονται τα παράθυρα του καταστήματος. Αυτό μπορεί να σηματοδοτήσει μόνο ένα πράγμα: η εποχή των διακοπών είναι σχεδόν επάνω μας! Αυτό σημαίνει επίσης ότι οι μεγάλες πωλήσεις, από το μαύρο Friday έως τα New Years blowouts, δεν απέχουν πολύ. Εάν είστε υπερήφανος ιδιοκτήτης ιστοτόπου επιχείρησης, ίσως να μην έχετε ένα φυσικό παράθυρο για να διακοσμήσετε σε ψεύτικο χιόνι. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να βελτιώσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο και να κρατήσετε τους πελάτες τους χαμογελαστές και ψώνια. Παρακάτω, μπορείτε να βρείτε τα πέντε βήματα για να φέρετε την ιστοσελίδα σας έτοιμη για την εποχή των διακοπών, από πάνω προς τα κάτω.


Βήμα πρώτο: Σχεδιάστε την επιχειρηματική σας στρατηγική

Καθίζεις; Επειδή έχουμε ένα στατιστικό μυαλό που μοιράζεται μαζί σας. Πέρυσι, η εποχή των διακοπών έφερε λιανοπωλητές ηλεκτρονικού εμπορίου σε πωλήσεις 106,14 δισ. Δολαρίων. Φέτος, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί στα 123,73 δισ. Ευρώ. Αυτό είναι ένα σωρό χρήματα. Και η ανοδική ταλάντευση της επικράτησης των online shopping κατά τη διάρκεια των διακοπών σημαίνει ότι πρόκειται για μια αγορά που σίγουρα θέλετε να αξιοποιήσετε. Ωστόσο, πώς καταγράφετε την καλύτερη διαδρομή για την επιτυχή πλοήγηση της επιχείρησής σας μέσα από αυτά τα συναρπαστικά νερά;

 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να περάσετε λίγο χρόνο με το επιχειρηματικό σχέδιο και τους αριθμούς πωλήσεών σας από το προηγούμενο έτος. Αξιολογήστε το απόθεμά σας: Σε τι μπορείτε να υπολογίζετε για να αποδίδετε καλά και αμέσως να ριχτείτε από την πελατεία σας; Τι ελπίζετε να «κατεβείτε από το ράφι» πριν από το επόμενο έτος για να κάνετε τη θέση σας για νέες προσφορές; Μόλις εντοπίσετε αυτά τα στοιχεία ή τις υπηρεσίες, το επόμενο βήμα είναι να σκεφτείτε τη στρατηγική σας για την εκκίνηση μιας καμπάνιας πωλήσεων. Κοιτάζοντας τις οικονομικές σας εκθέσεις, πόσο από τα έκπτωση ή τα προνόμια των πελατών μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να προσφέρετε; Με μεγάλους λιανοπωλητές όπως το Amazon που προσφέρει δωρεάν ναυτιλία προς τιμήν των διακοπών και το 80% των αμερικανών καταναλωτών, που δείχνουν ότι αυτό το κίνητρο διαδραματίζει ρόλο στην απόφασή τους να αγοράσουν, αυτό το είδος προωθητικής προσφοράς αναμένεται να γίνει κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου. Επομένως, θυμηθείτε να υπολογίσετε αυτό το επιπλέον απορροφούμενο κόστος στους υπολογισμούς σας για το πόσο μεγάλη έκπτωση μπορείτε να προσφέρετε στα προϊόντα σας.

 

Μόλις καταγράψετε τι είναι μέσα στα μέσα σας να προσφέρετε και ποια στοιχεία θέλετε να προωθήσετε σε μεγάλο βαθμό μέσω της πρώτης τοποθέτησης στον ιστότοπό σας και των συνοδευτικών διαφημιστικών προσπαθειών σας, τότε όλοι είστε έτοιμοι να αρχίσετε να εφαρμόζετε το σχέδιό σας.


Βήμα δεύτερο: Ενημερώστε τις προσφορές σας

Υπάρχουν μερικές σημαντικές θέσεις στην ιστοσελίδα σας που αξίζει να ελέγξετε δύο φορές για να βεβαιωθείτε ότι τα επιλεγμένα αντικείμενα ή τάξεις σας είναι έτοιμα για τη μεγάλη μέρα (ή πραγματικά, ημέρες).

 

Συμπληρώστε τις περιγραφές προϊόντων σας: Ξεκινήστε ελέγχοντας τη σελίδα υπηρεσιών ή τις περιγραφές προϊόντων. Βεβαιωθείτε ότι έχουν συμπληρωθεί με κάθε λεπτομέρεια που το μυαλό ενός περίεργου πελάτη μπορεί να θέλει να γνωρίζει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα λόγια σας, την επαγγελματική φωτογραφία προϊόντων και ακόμη και τα ζωντανά βίντεο για να ζωγραφίσετε μια εικόνα του τι είναι αποθηκευμένο. Ειδικά επειδή ένα από τα πιο διασκεδαστικά μέρη των διακοπών είναι η απεικόνιση του πόσο ευτυχισμένος θα είναι ο παραλήπτης με το πρόσφατα ανοιγμένο δώρο τους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γκαλερί σας για να παίξετε σε αυτήν την εικόνα και να μετατρέψετε τους browsers σε αγοραστές. Αποτυπώστε τι μοιάζει να κρατάτε, φορέστε, πίνετε ζεστό κακάο με (παίρνετε την ιδέα ...) το προϊόν σας. Συνοδεύοντας τις περιγραφές των κρατήσεων σας με συναρπαστικές εικόνες είναι εξίσου αποτελεσματική. Ενώ ένας πελάτης επιλέγει να κάνει μαμά με μακαρόνια για τη μαμά, η ατμόσφαιρα μπορεί να φανεί τόσο ελκυστική ότι απλά θα πρέπει να την μετατρέψει σε δραστηριότητα Mom-and-me.

 

Ενημερώστε τα προϊόντα σας για να προβάλλετε την πώλησή σας: Για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, αυτό συνεπάγεται την πώληση ή την έκπτωση στα αντικείμενά σας, έτσι ώστε οι φυλλομετρητές να μπορούν να παρατηρήσουν τη διαφορά τιμής και στη συνέχεια να προσθέσουν κορδέλες προϊόντος "Πώληση" για να επισημάνουν τις αντίστοιχες εικόνες τους. Φυσικά, τα προϊόντα σας θα συνεχίσουν να εμφανίζονται ως συνήθως στη σελίδα προϊόντων ή συλλογών σας. Αλλά για να τους δώσετε αυτό το πρόσθετο πάτημα που αξίζουν για το ντεμπούτο τους στις διακοπές τους, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζονται επίσης σε μια νέα συλλογή προϊόντων που μπορείτε να ονομάσετε κάτι κατάλληλο για την περίσταση, όπως 'On Sale' ή 'Holiday Specials'. συλλογή δεξιά στην αρχική σελίδα σας. Με αυτόν τον τρόπο, είναι σαφές στους επισκέπτες όπου θα πρέπει να ψάχνουν τη στιγμή που φτάνουν στον ιστότοπό σας. Τέλος, μην αφήνετε να χάσετε όλη αυτή τη σκληρή δουλειά. Ελέγξτε ξανά ότι οι μέθοδοι πληρωμής σας έχουν ρυθμιστεί και λειτουργούν.


Αυτές τις μέρες, δεν είναι όλα τα δώρα μπορεί να τυλιγμένα τακτοποιημένα σε ένα κουτί, όμως. Τώρα βλέπουμε πολλούς ανθρώπους να επιλέγουν να δώσουν στους αγαπημένους τους μια εμπειρία, όπως μια φωτογράφηση πορτρέτου ή μια μέρα σπα (ή καταδύσεις κλουβιών καρχαριών, αν αυτό είναι το πράγμα σας). Έτσι, εάν η προσφορά της επιχείρησής σας είναι περισσότερο σύμφωνα με τις τάξεις και τα εργαστήρια, θα θέλατε επίσης να διασφαλίσετε ότι οι σελίδες υπηρεσιών στην ιστοσελίδα κρατήσεων σας είναι πλήρως διακοσμημένες με περιγραφές πλήρους μήκους και τις πιο πρόσφατες ημερομηνίες. Αν προσφέρετε ένα ειδικό πακέτο διακοπών, όπως ένα μειωμένο σύνολο περιόδων σύνδεσης που μπορούν εύκολα να είναι προικισμένα στους αγαπημένους σας πελάτες (υπαινιγμός, υπαινιγμός), τότε το κάνετε γνωστό μέσω των λεπτομερειών της σελίδας. Οι αγοραστές αγαπούν την αίσθηση ότι έχουν συναντήσει την καλύτερη προσφορά γύρω, συν την ευθυγράμμιση της προώθησής σας με ό, τι οι δωρητές δώρων για διακοπές αναζητούν ήδη θα σας κερδίσουν σημαντικά σημεία στην εκτίμηση των πελατών - και τις πωλήσεις.

 

Έρευνα λέξεων-κλειδιών που σχετίζονται με τις διακοπές: Τώρα που ο ιστότοπός σας είναι ενημερωμένος με τις καλύτερες κλέβες στο διαδίκτυο, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι χρήστες μπορούν πραγματικά να το βρουν όταν είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν να πιέζουν το καλάθι αγορών τους κάτω από τους διαδρόμους του Διαδικτύου. Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) θα αποτελέσει το κλειδί για την επίτευξη αυτού του στόχου. Το SEO αναφέρεται σε συγκεκριμένες ενέργειες που μπορείτε να κάνετε για να εμφανιστεί ο ιστότοπός σας πιο εμφανώς (δηλαδή σε υψηλότερο σημείο) στις σελίδες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης. Ένα από αυτά τα κρίσιμα βήματα είναι να υπολογίσουμε ποιες είναι οι πιο πιθανές λέξεις-κλειδιά που ένας χρήστης του διαδικτύου θα εισάγει στο πλαίσιο αναζήτησης όταν αναζητά μια επιχείρηση όπως τη δική σας. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι οι ακριβείς λέξεις και φράσεις εμφανίζονται στα σωστά σημεία του περιεχομένου του ιστότοπού σας. Αυτό είναι SEO-μιλούν για έναν τέλειο αγώνα.

Ίσως έχετε ήδη κάνει σχετικά με τη μηχανή αναζήτησης καλή λίστα με τον έλεγχο αυτών των DIY συμβουλές SEO για την ενίσχυση της ιστοσελίδας σας. Ωστόσο, η περίοδος των διακοπών εισάγει ένα εντελώς νέο λεξικό λέξεων-κλειδιών. Τώρα, οι αγοραστές μπορεί να προσαρμόζουν ειδικά τις αναζητήσεις τους για να συμπεριλάβουν το συγκεκριμένο όνομα της πώλησης (Κυβερνητική Δευτέρα, για παράδειγμα) ή απλά μια φράση που περιορίζει το πεδίο και παίρνει τη συγκεκριμένη πρόθεσή τους (όπως «καλύτερες προσφορές διακοπών»). Κάνετε μερικούς εξερευνήσεις για να δείτε πώς άλλοι ιστότοποι καταγράφουν τις πωλήσεις τους και χρησιμοποιήστε αυτά τα εργαλεία που προτείνονται σε αυτόν τον οδηγό για να βρείτε τις σωστές λέξεις-κλειδιά. Αφού έχετε κάποιους σαφείς νικητές, μπορείτε να τους πλέξετε στο περιεχόμενο του ιστότοπού σας, τις ετικέτες τίτλου SEO και το κείμενο άλλου image για έναν ανελκυστήρα SEO. Αν όλα αυτά ακουγόταν μπερδεμένα (υποτίθεται ότι έβαλα τι, πού;), δεν υπάρχει λόγος συναγερμού. Το Wix SEO Wiz θα περπατήσει μέσα από την ιστοσελίδα σας μαζί σας, επισημαίνοντας ποια συγκεκριμένα στοιχεία πρέπει να ρυθμίσετε σε κάθε σελίδα για να πάτε για το (SEO) χρυσό.


Δημοσιεύστε περιεχόμενο με περιεχόμενο σχετικά με τις διακοπές: Ένα αστρικό μέρος για να τοποθετήσετε μερικές από αυτές τις αφρώδεις λέξεις-κλειδιά είναι στις αναρτήσεις ιστολογίου σας. Εάν δεν έχετε ήδη, η εποχή για να ξεκινήσετε ένα blog. Θα κάνετε μια τεράστια χάρη στο SEO σας, καθώς η δημοσίευση νέων δημοσιεύσεων δείχνει στο Google ότι ο ιστότοπός σας είναι το μέρος για να πάτε για μοναδικό, φρέσκο ​​και πολύτιμο περιεχόμενο. Η μηχανή αναζήτησης θέλει πάντοτε να κατευθύνει τους χρήστες της προς τη σωστή κατεύθυνση, οπότε θα χρειαστεί να κάνετε την συχνή δημοσίευσή σας και το σχετικό υλικό (όπως αποδεικνύεται από τις λέξεις-κλειδιά εργασίας στις ρυθμίσεις SEO και το κείμενο του blog σας) ως σημεία ότι η περιοχή σας είναι μια καλή πρόταση.

 

Το καλύτερο μέρος είναι ότι δεν χρειάζεται καν να είναι ένας βραβευμένος συγγραφέας για να ξεκινήσει την καριέρα σας blogging. Οι αναγνώστες έρχονται σε εσάς επειδή προσφέρετε μια εμπειρία ή ένα σύνολο γνώσεων που δεν έχουν, οπότε να είστε γενναιόδωροι. Γράψτε δημοσιεύσεις που μοιράζονται νέους τρόπους με τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιηθεί το προϊόν σας ή σχετικές συμβουλές για τον τρόπο ζωής στις τάξεις σας ή λίγο από την ιστορία που σας οδήγησε να εφεύρίνετε το νέο σας gadget. Συγκεκριμένα για τις αργίες, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν οδηγό δώρων για να προτείνετε διάφορα αντικείμενα από τις συλλογές σας στους αγοραστές σας. Ή διατυπώστε συστάσεις σχετικά με το ποια από τα μαθήματά σας θα μπορούσε να είναι καταλληλότερη για τους διαφορετικούς τύπους ανθρώπων σε μια ζωή αγοραστή (διαλογισμός για την εργασιομανία, καρδιοπάθεια για τον πηγαίνοντα, kickboxing για το σκληρό μπισκότο κ.λπ.). Είναι ένας απλός τρόπος να προβλέψετε τις ερωτήσεις που μπορεί να είναι σε ένα μυαλό επισκεπτών του διαδικτύου και να τους ενθαρρύνετε να φτάσουν στη νοοτροπία που δίνουν δώρο ενώ βρίσκεστε στον ιστότοπό σας.

 

Εάν οι λέξεις δεν είναι το πράγμα σας, μπορείτε να ανοίξετε για ένα οπτικό-βασισμένο blog αντί να ανεβάσετε βίντεο και εικόνες για να δημιουργήσετε μια βιτρίνα. Το θέμα των διακοπών προσφέρεται και πάλι στο περιεχόμενο rockstar, καθώς οι άνθρωποι είναι στο δρόμο για ακριβώς αυτό το σωστό δώρο και θέλουν να καταλάβουν τι πουλάτε όσο το δυνατόν περισσότερο. Επομένως, αυτή είναι η ευκαιρία σας να αναδείξετε το προϊόν σας και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί! Αν πουλάτε χειροποίητα χαρτικά, φανταστείτε γυρίζοντας πέντε διαφορετικά σενάρια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κάρτες σας, που κυμαίνονται από το ξεκαρδιστικό έως το γλυκά ρομαντικό. Ή ίσως τρέχετε ένα γυμναστήριο kickboxing; Κάνετε ένα μίνι φροντιστήριο των τριών πιο βασικών κινήσεων για να προσελκύσετε τους θεατές να αγοράσουν ένα πακέτο για να μάθουν περισσότερα.


📷


Δείξτε την αξιοπιστία σας: Το κάνατε! Ο ιστότοπός σας ενημερώνεται πλήρως και έχετε δημιουργήσει ένα ισχυρό μονοπάτι για να βοηθήσετε τους αγοραστές να φτάσουν στον ιστότοπό σας. Τώρα, πώς μπορείτε να μετατρέψετε τώρα ένα περιστασιακό πρόγραμμα περιήγησης σε έναν πελάτη που πληρώνει; Αυτή η μετατροπή θα εξαρτηθεί από το πόσο είστε σε θέση να προβλέψετε τις ερωτήσεις των πιθανών πελατών σας και να τοποθετήσετε απαντήσεις σε εύκολα προσβάσιμες τοποθεσίες στη σελίδα σας. Συμπεριλάβετε τα διαγράμματα μεγέθους και την πολιτική επιστροφής στις περιγραφές προϊόντων σας και ενημερώστε το "Επικοινωνήστε μαζί μας" και το υποσέλιδο ιστότοπου με τις παρατεταμένες ώρες διακοπών σας, αν ισχύει. Συμπεριλάβετε τη νωθρότητα στη ναυτιλία νωρίς - εάν προσφέρετε δωρεάν αποστολή ή προσφέρετε ρητή παράδοση, ενημερώστε τους επισκέπτες σας αμέσως στην αρχική σας σελίδα. Μην εμπιστεύεστε ότι θα έχουν την υπομονή να κάνουν το checkout για να μάθουν για τον εαυτό τους. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια σελίδα Συχνές Ερωτήσεις όπου όλες αυτές οι τεχνικές λεπτομέρειες μπορούν να μορφοποιηθούν όμορφα σε ένα μόνο σημείο.

 

Το τελικό άγγιγμα για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των αγοραστών σας είναι η προσθήκη σε κριτικές πελατών. Με το 85% των καταναλωτών που εμπιστεύονται τις κριτικές που διαβάζουν σε απευθείας σύνδεση όσο και μια συμβουλή που παίρνουν από κάποιον που πραγματικά γνωρίζουν, φροντίζοντας ότι οι φωνές πιστών οπαδών εμφανίζονται εμφανώς στη σελίδα σας είναι απαραίτητη. Μπορείτε να εξερευνήσετε τη σωστή εφαρμογή για την επιχείρησή σας, είτε πρόκειται για την εφαρμογή Κριτικές πελατών είτε για την ενσωμάτωση ήδη υφιστάμενων σχολίων από ιστότοπους όπως το Google, το Yelp και το Facebook απευθείας στον ιστότοπό σας. Έχοντας λάμψη testimonials δικαίωμα στη σελίδα σας δεν σας κάνει ακριβώς να φανεί πραγματικά καλό. Είναι επίσης ένας ακόμη τρόπος να κρατήσετε τους επισκέπτες στη σελίδα σας, αντί να αποστασιοποιηθείτε ενώ ψάχνετε για κριτικές αλλού και ενδεχομένως να μην επιστρέψετε ποτέ. Womp womp. Ευτυχώς, αποφεύγοντας αυτή τη μοίρα παίρνει λίγο περισσότερο από την προσθήκη της επιλογής σας και στη συνέχεια να προσεγγίσετε μερικούς από τους μακροχρόνιους πελάτες σας για να ζητήσετε λίγα λεπτά από το χρόνο τους για να ολοκληρώσετε μια αναθεώρηση.

 

Βελτιστοποιήστε την εμπειρία κινητής τηλεφωνίας: Οι αριθμοί βρίσκονται και είναι αρκετά σαφείς. Σχεδόν το 40% των συνολικών πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου το 2018 πραγματοποιήθηκε σε κινητές συσκευές - αριθμός που αναμένεται να ανέλθει σε 45% το 2019. Με πολλούς αγοραστές που χρησιμοποιούν τα τηλέφωνα και τα ταμπλέτα τους για την αποστολή αγορών, είναι σημαντικό ο ιστότοπός σας η οθόνη είναι συμβατή με αυτήν τη δημοφιλή λειτουργία προβολής. Ευτυχώς, το Wix σας διευκολύνει αυτόματα δημιουργώντας μια φιλική προς το κινητό έκδοση της επιφάνειας εργασίας σας. Μπορείτε να περιηγηθείτε σε αυτές τις βέλτιστες πρακτικές για ιστότοπους για κινητές συσκευές, για να βεβαιωθείτε ότι η ταχύτητά σας είναι μεγάλη, σημειώνοντας λεπτομέρειες όπως ευανάγνωστος σε μικρότερες οθόνες, πληροφορίες για την επαφή με το έδαφος και επιλέγοντας ένα κομψό μενού πλοήγησης που δεν αφήνει τους χρήστες να κυνηγούν και να χτυπούν δεξί κουμπί.


Βήμα 3: Φόρεμα τον ιστοχώρο σας για τις αργίες

Πάρτε εορταστική με το σχέδιό σας: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πασπαλίζετε τον ιστοχώρο σας με κάποια καλή χαρά για να ταιριάζει με την οπτική αισθητική κάθε διακοπής. Τραβήξτε μια χούφτα μερικές παραλλαγές διάνυσμα νιφάδα χιονιού (ή άλλα σχέδια εποχιακά με θέμα) στην αρχική σας σελίδα. Αυτές οι εικόνες υψηλής ανάλυσης, που δημιουργήθηκαν από μια ομάδα σούπερ ταλαντούχων σχεδιαστών, θα εμπλουτίσουν άμεσα την ιστοσελίδα σας με ένα κομψό φινίρισμα. Μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε στις πολλές ελεύθερες εικόνες "Holidays & Occasions" που είναι διαθέσιμες στο Media Manager του Wix Editor για να πλαισιώσετε τη συλλογή πώλησης που εμφανίζεται στην αρχική σας σελίδα ή για να φέρετε στη ζωή σας έναν οδηγό δώρου για το blog.

Μια τελευταία λεπτομέρεια διασκέδασης που μπορείτε να προσθέσετε είναι ένα Badge Holiday από την αγορά Wix App. Αυτά τα διακριτικά decals μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ευχηθούν οι επισκέπτες του διαδικτύου σας ένα χαιρετισμό μιας εποχής ή να ανακοινώσουν την πώλησή σας. Για μια πρόσθετη πείρα στο web savvy, συνδέστε το σήμα απευθείας με την επιλογή των στοιχείων πώλησης. Αυτό είναι το διαδικτυακό ισοδύναμο της δημιουργίας μιας οθόνης προβολής εμφάνισης πλήθους.

 

Εισαγωγή ενός Lightbox: Εάν δεν έχετε ήδη αυτή τη λειτουργία, δεν υπάρχει χρόνος όπως το παρόν για να το κάνετε ντεμπούτο στον ιστότοπό σας. Γνωρίζουμε από το όνομά της ότι ακούγεται λίγο σαν ένα φουτουριστικό μαρούλι. Ωστόσο, ένα Lightbox είναι πραγματικά ένα διαδραστικό, αναδυόμενο μήνυμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βοηθήσετε τη συγκεκριμένη παρότρυνση για δράση που έχετε κατά νου για τους πιθανούς αγοραστές σας. Μπορείτε είτε να προγραμματίσετε ένα να εμφανιστεί δευτερόλεπτα μετά την πρώτη προσγείωση του επισκέπτη στην αρχική σας σελίδα, ζητώντας από το άτομο να εγγραφεί σε μια λίστα αλληλογραφίας. Ή, λαμβάνοντας υπόψη τις διακοπές, ένα Lightbox μπορεί να είναι ένας κατάλληλος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι όλη η κίνηση στο Διαδίκτυο που περνάει από το δρόμο σας έχει επίγνωση της τρέχουσας πώλησής σας. Υπάρχουν πολλά πρότυπα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το σκοπό αυτό και σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε στον επεξεργαστή Wix. Απλά κάντε κλικ στο κουμπί "Προσθήκη", τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το στοιχείο "Lightbox" και, στη συνέχεια, μεταφέρετε και αποθέστε το αγαπημένο σας σχέδιο απευθείας στη σελίδα σας. Για να περάσετε το επιπλέον μίλι, μπορείτε ακόμη και να προσαρμόσετε τα χρώματα και την εικόνα φόντου για να διατηρήσετε το θέμα των διακοπών ισχυρό, και συνδέστε οπτικά την πώληση με τη χρονική στιγμή του έτους για τους πελάτες σας.


📷


Βήμα τέσσερα: Ενημερωθείτε για την καμπάνια πωλήσεων διακοπών σας

Διαδώστε τη λέξη στην κοινωνική: Ο ιστότοπός σας είναι εφοδιασμένος με πωλήσεις και είναι διακοσμημένος με τον πιο εορταστικό σχεδιασμό της σεζόν. Εκτός από τη βελτιστοποίηση για τις αναζητήσεις Google, ποιοι είναι άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να οδηγήσετε τους αγοραστές που επιθυμούν στις σελίδες σας; Κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, φυσικά! Η εκκίνηση μιας καμπάνιας αστέρι συνεπάγεται την ενοποίηση των προσπαθειών σας σε όλα τα μέρη της online παρουσίας σας, ώστε οι πελάτες να μπορούν εύκολα να προβάλλονται από τα κοινωνικά σας μέσα στον ιστότοπό σας και αντίστροφα. Έτσι δημιουργείτε εμπλοκή της κοινότητας και αυξάνετε τις πωλήσεις. Ένα πρώτο βήμα είναι να βεβαιωθείτε ότι ο σύνδεσμος προς τον ιστότοπό σας είναι απολύτως παντού. Τοποθετήστε το στα κιβώτια βιολογικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και δημοσιεύστε τακτικά ενημερώσεις σε αυτά τα κανάλια που περιλαμβάνουν περιεχόμενο από τον ιστότοπο (όπως οι αναρτήσεις ιστολογίου σας). Ένας οπαδός δεν πρέπει ποτέ να ψάξει για να βρει αυτή τη σύνδεση μεταξύ της κοινωνικής σας παρουσίας και του πού μπορούν πραγματικά να ξεκινήσουν να διασχίζουν τις αγορές τους από την λίστα αγορών τους.

Το επόμενο βήμα είναι να ενεργοποιηθούν σε όλα τα κοινωνικά σας κανάλια για να αντλήσουν τα πλήθη πριν από τη μεγάλη πώληση και να τα κατευθύνουν κατευθείαν στον ιστότοπό σας, ώστε να ξέρουν πού να χρεώνουν μπροστά τα καρότσια τους όταν έρθει η ώρα. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε διασκεδαστικές καμπάνιες για να προωθήσετε τους οπαδούς σας, όπως να σχεδιάσετε μια έκδοση με θέμα τις διακοπές σας για τις εικόνες κοινωνικού προφίλ σας, να διεξάγετε έναν ανταγωνισμό με ένα δελεαστικό giveaway όπως ένα νέο προϊόν ή έναν ειδικό κωδικό έκπτωσης και πολλά άλλα δημιουργικά μάρκετινγκ ιδέες για την περίοδο των διακοπών.

 

Ένας άλλος τρόπος για να συνδέσετε όμορφα το σύνολο του πακέτου της ηλεκτρονικής παρουσίας σας ενσωματώνει το feed σας Instagram στην ιστοσελίδα σας. Συνδέοντας τα προϊόντα που εμφανίζονται σε κάθε εικόνα με την αντίστοιχη σελίδα τους στον ιστότοπό σας, οι επισκέπτες σας μπορούν να «ψωνίσουν» αυτήν την Τροφοδοσία όπως θα έκαναν κατάλογο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν την Τροφοδοσία, ενθαρρύνοντας τους συμμετέχοντες σε καμπάνιες περιεχομένου που εκτελούν οι χρήστες, για να μεταβείτε στον ιστότοπό σας, για να δείτε ακόμα ένα άλλο μέρος όπου εμφανίζεται το μεγάλο διάλειμμα. Αυτή η μικρή δράση έχει μεγάλο αντίκτυπο. Τρέχει ταυτόχρονα περισσότερη επισκεψιμότητα στη σελίδα σας, καθώς και μια σελίδα οπτικής μαρτυρίας που χαιρετίζει τους πιθανούς αγοραστές με έναν τοίχο γεμάτο χαμογελώντας ικανοποιημένους πελάτες. Δεν μπορείτε να πάρετε πολύ καλύτερη δημοσιότητα και ενισχύει την αξιοπιστία από αυτό.

 

Τέλος, προσθέστε ένα Social Bar κατευθείαν στον ιστότοπό σας, έτσι ώστε οι αγοραστές να ελέγξουν εύκολα τα κοινωνικά κανάλια σας για να μάθουν περισσότερα για το εμπορικό σήμα σας καθώς λαμβάνουν την απόφαση αγοράς τους. Βάλτε το στο footer του ιστότοπού σας, οπότε είναι πάντα εύκολο να το βρείτε. Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε τις αναρτήσεις ιστολογίου σας στα social media και να ενθαρρύνετε τους οπαδούς σας να κάνουν το ίδιο για να διευρύνουν την προσέγγισή σας. Ψάχνετε για περισσότερους τρόπους να κάνετε τις προσπάθειές σας προώθησης στο μέγιστο; Εμπνευστείτε από αυτά τα παραδείγματα μάρκετινγκ αντάρτικων εκτός αγοράς.

Διαδώστε τη χαρά των διακοπών με το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Μια άλλη τακτική για την ανάπτυξη μιας πιστής βάσης ανεμιστήρων και την επιτάχυνση τους για την εποχή πώλησης είναι το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μέσω του Wix ShoutOut, μπορείτε να διανείμετε όμορφα σχεδιασμένα ενημερωτικά δελτία στη λίστα αλληλογραφίας σας. Συμπληρώστε τα πλήρη με προεπισκοπήσεις των στοιχείων πώλησης, συνδέσμους προς το διαφημιστικό σας μήνυμα ή το προωθητικό βίντεο του οδηγού δώρων και ακόμη και προσφέρετε αποκλειστικούς κωδικούς έκπτωσης για να ανταμείψετε τους αφοσιωμένους συνδρομητές σας. Αυτό το εργαλείο δίνει πολύ δημιουργικό έλεγχο στα χέρια σας. Συμβουλευτείτε το επιχειρηματικό σας σχέδιο και αποφασίστε τι είδους προνόμια είναι μέσα στα μέσα σας να προσφέρετε.


📷


Κάντε τον εαυτό σας διαθέσιμο για την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας: Η μέρα που η πώληση σας έρχεται ζωντανή προσεγγίζει γρήγορα. Οι οπαδοί σας έχουν επισημάνει τα ημερολόγιά τους. Έχετε τοποθετήσει τις σωστές θέσεις σηματοδοσίας σε όλα τα κοινωνικά σας μέσα ενημέρωσης και στις ρυθμίσεις SEO σας για να κατευθύνετε την επισκεψιμότητα στο web απευθείας στους εικονικούς σας διαδρόμους. Πριν βάλετε τα πόδια σας επάνω στο γραφείο και ακουμπήστε πίσω για να παρακολουθήσετε τις πωλήσεις έρχονται, υπάρχει ένα τελευταίο κρίσιμο χαρακτηριστικό το site σας ανάγκες. Προσθέτοντας μια λύση ζωντανής συνομιλίας στον ιστότοπό σας, αναμένεται λίγο πολύ από τους καταναλωτές στη σημερινή εποχή. Αυτό το εύχρηστο εργαλείο θα σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε με πελάτες που θέλουν να απαντήσουν γρήγορα σε συγκεκριμένες ερωτήσεις πριν πραγματοποιήσουν μια αγορά (και έτσι να αποτρέψουν την πιθανότητα να εγκαταλείψουν το καλάθι αγορών τους όταν δεν μπορούν να βρουν άμεση απάντηση).

Κάντε αυτή τη λύση να λειτουργεί για εσάς, θέτοντας αυτοματισμούς για να εξοικονομήσετε χρόνο για τις ημέρες των πωλήσεών σας. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε τη Wix Automations για να σας ειδοποιεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάθε φορά που ένας επισκέπτης αναλαμβάνει δράση στον ιστότοπό σας, όπως σύνδεση, πραγματοποίηση αγοράς ή υποβολή φόρμας επικοινωνίας. Ή, μπορείτε επίσης να επιλέξετε μηνύματα που θα αποστέλλονται αυτόματα στους επισκέπτες μέσω του Wix Chat ως απάντηση σε συγκεκριμένες ενέργειες που ενδέχεται να αναλάβουν στη σελίδα σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει χαιρετισμό τους τη στιγμή που εισέρχονται, και ρίχνοντας τους ένα ευχαριστώ γραμμή αφού έχουν κάνει μια αγορά. Αυτή η προσαρμογή θα σας βοηθήσει να βρίσκεστε στο κορυφαίο παιχνίδι εξυπηρέτησης πελατών σας όταν έρθει η ώρα για την πώληση.

 

Βήμα πέντε: Αξιολόγηση από ομότιμους

Τα κατάφερες! Ο ιστότοπός σας φαίνεται εκπληκτικός και είναι έτοιμος να κυκλοφορήσει στον κόσμο. Αν παρακολουθείτε από κοντά τη λίστα αυτή, εμείς υποθέτουμε ότι τα μάτια σας έχουν δει πολύ πρόσφατα τον ιστότοπό σας. Έτσι, δώστε στον εαυτό σας ένα κομμάτι διάλειμμα και στείλτε το σύνδεσμο στους αξιόπιστους φίλους, την οικογένεια και τους επιχειρηματικούς συνεργάτες σας για μια επιπλέον αναθεώρηση. Η προοπτική ενός αλλοδαπού θα είναι χρήσιμη για την απόκρυψη ορθογραφικών λαθών που γλίστρησαν κάτω από τη μύτη σας ή για την επισήμανση τομέων που θα μπορούσαν να είναι πιο διαισθητικοί στον μέσο χρήστη. Ζητήστε από την επιτροπή ελέγχου να δοκιμάσει λειτουργίες όπως πληρωμή, κάνοντας κλικ στα κουμπιά Holiday Badges και Lightbox για να βεβαιωθείτε ότι οι σύνδεσμοι λειτουργούν σωστά και προσθέτοντας στοιχεία στο καλάθι τους. Αν υπάρχει σκασίματα στη σελίδα σας, σίγουρα θα θέλετε να το ακούσετε από τον περήφανο γονέα σας και όχι από έναν απογοητευμένο πελάτη. Καλές διακοπές!

 

Οι διακοπές έρχονται! Είναι έτοιμη η επιχείρησή σας; Κάντε το πρώτο βήμα δημιουργώντας έναν ιστότοπο για να ξεκινήσετε όλες τις εποχιακές πωλήσεις σας.


11 views0 comments

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page