top of page

Πώς να γίνετε ψηφιακός Nomad και να εξερευνήσετε τον κόσμο

Έχετε δει πιθανώς όλους εκείνους τους σούπερ φοβερούς ανθρώπους που δημοσιεύουν φωτογραφίες στα κοινωνικά μέσα τους και εργάζονται ταυτόχρονα και μαυρίζουν από εξωτικά νησιά. Τουλάχιστον αυτό είναι το πώς η ταξιδιωτική και απομακρυσμένη ζωή εργασίας εμφανίζεται από μια στερεότυπη στάση καθώς περιηγείστε μέσα από τη μεγάλη οθόνη σας στον θάλαμο εργασίας σας.


Παρόλο που γίνεται ένας ψηφιακός νομάδας ακούγεται λαμπερός, μπορεί να γεμίσει και με προκλήσεις όπως η εύρεση WiFi, η χρηματοοικονομική σταθερότητα και η εξισορρόπηση των ημερών σας μεταξύ εργασίας και παιχνιδιού. Σίγουρα δεν είναι για όλους, αλλά είναι ένα περιπετειώδες κατόρθωμα για μερικούς.


Εάν επιθυμείτε αυτή την περιπλάνηση, θα σας δείξουμε πώς να ξεκινήσετε σε αυτόν τον οδηγό για να γίνετε ψηφιακός νομάδος. Ξεκινάμε από το μηδέν, αλλά ακόμα κι αν έχετε ήδη τη δική σας κατεύθυνση ή βάση πελατών, σίγουρα θα επωφεληθείτε από αυτόν τον πλήρη κατάλογο ελέγχου.


Τι είναι ένας ψηφιακός νομάδας;


Ένας ψηφιακός νομάδας είναι κάποιος που εργάζεται εξ αποστάσεως, ενώ ξοδεύει μεγάλο μέρος του χρόνου που ζει στο εξωτερικό και συχνά αλλάζει προορισμούς.


Μερικοί άνθρωποι απασχολούνται από επιχειρήσεις, ενώ άλλοι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες αποκτώντας διαφορετικούς πελάτες και έργα μέσω των δικτυακών τόπων τους ή άλλων πρωτοβουλιών δικτύωσης.


Αυτός ο τρόπος ζωής είναι συνήθως βραχυπρόθεσμα, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να διαρκέσει πάνω από μια δεκαετία. Ο λόγος για την προσωρινή διάρκειά του είναι ότι οι περισσότεροι ψηφιακοί νομάδες δεν κερδίζουν άνετο μισθό, μόνο το ελάχιστο ποσό που απαιτείται για να στηρίξουν τη ζωή τους.


Πώς να γίνετε ψηφιακός νομάδος:


Βρείτε μια εργασία που είναι ανεξάρτητη από την τοποθεσία

Ορίστε τον εαυτό σας με τις απαραίτητες δεξιότητες

Αγοράστε τις υπηρεσίες σας με έναν ιστότοπο

Συνδεθείτε με άλλους ψηφιακούς νομάδες

Δημιουργήστε έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό

Φροντίστε για τα διοικητικά καθήκοντα

Επιλέξτε τον πρώτο προορισμό σας

Δημιουργήστε ένα σχέδιο για τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας σας


01. Βρείτε μια θέση που είναι ανεξάρτητη από την τοποθεσία


Ως ψηφιακός νομάδος, θα εκπληρώσετε τα πάθη σας ταξιδεύοντας στον κόσμο. Ως εκ τούτου, η δουλειά σας θα πρέπει επίσης να σας φέρει χαρά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου της ευχαρίστησης και της άγριας εξερεύνησης. Η εύρεση της σωστής εργασίας είναι δυνατή με σωστή και εκτεταμένη έρευνα. Αρχίζει να αναρωτιέται τι είστε καλός και τι σας ενδιαφέρει. Θα μπορούσε να είναι αυτό που έχετε ήδη σπουδάσει στο σχολείο ή τις εφαρμοστέες δεξιότητες που έχετε μάθει από το παρελθόν ή / και την τρέχουσα εργασία σας που νομίζετε ότι μπορείτε να εφαρμόσετε σε άλλους.

Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε την αναζήτηση βάσει αυτών των δεξιοτήτων και έχοντας μια γενική αίσθηση της κατεύθυνσης της καριέρας σας. Στον κόσμο των ψηφιακών νομαδικών επιχειρήσεων, μπορείτε να βρείτε θέσεις εργασίας σε ένα ευρύ φάσμα τεχνολογικών ρόλων, από το μάρκετινγκ και τον γραφικό σχεδιασμό μέχρι να γίνετε εικονικός βοηθός, ερευνητής και πολλές άλλες επιλογές. Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις επιχειρηματικές ιδέες στο σπίτι για περαιτέρω έμπνευση.

Αφού αποφασίσετε σε ποιο πεδίο θέλετε να εργαστείτε, υπάρχουν διάφορες οδηγίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας με ψηφιακό ταξίδι:


Πηγαίνετε ελεύθερος επαγγελματίας: Αυτό θα σας επιτρέψει να αναλάβετε τόσα διαφορετικά έργα όπως σας επιτρέπει ο χρόνος, παρέχοντάς σας μεγάλη ευελιξία αλλά ελάχιστη σταθερότητα. Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για εργασία ανεξάρτητου προσωπικού είτε μέσω δικτύωσης και επικοινωνίας απευθείας με τις επιχειρήσεις, είτε με τον εαυτό σας σε έναν ανεξάρτητο ιστότοπο όπως το Upwork και το Freelancer.com.

Βρείτε μια απομακρυσμένη εργασία πλήρους απασχόλησης: Μια πιο σταθερή επιλογή πρέπει να προσληφθεί πλήρους απασχόλησης, με την ικανότητα να εργάζεται από οποιαδήποτε θέση. Ωστόσο, αυτό έρχεται με περιορισμούς ευελιξίας. Είναι σημαντικό να τηρείτε τις προθεσμίες σας και να αναγνωρίζετε ότι μπορείτε να εργάζεστε περισσότερες ώρες από ό, τι επιθυμείτε ως ψηφιακό νομάδη. Μπορείτε είτε να βρείτε μια δουλειά που σας επιτρέπει να κάνετε κάτι τέτοιο είτε, εάν εργάζεστε αυτήν την περίοδο, ρωτήστε την εταιρεία σας εάν είναι δυνατόν να συνεχίσετε από απόσταση.

Ξεκινήστε τη δική σας επιχείρηση: Αυτή είναι η απόλυτη αυτόνομη απόφαση αν είστε πραγματικός παίκτης. Θα σας επιτρέψει να έχετε πλήρη έλεγχο του χρονοδιαγράμματος, του εισοδήματός σας και κάθε απόφασης που κάνετε. Δεν θα είναι εύκολο και μπορεί να σας απαιτήσει να πάρετε τα πράγματα από το σπίτι πριν αγοράσετε το πρώτο εισιτήριο πτήσης σας, αλλά για πολλούς αξίζει τον κόπο. Εάν αυτό σας ενδιαφέρει, ανατρέξτε σε αυτόν τον οδηγό για να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση.


02. Ορίστε τον εαυτό σας με τις απαραίτητες δεξιότητες


Εάν κάνετε ένα βήμα πίσω, μπορεί να διαπιστώσετε ότι η αγορά εργασίας θα είναι πιο ανοιχτή σε σας εάν αποκτήσετε περισσότερες δεξιότητες. Για παράδειγμα, μπορείτε να αποφασίσετε ότι η δημοσιογραφία ή το γράψιμο περιεχομένου είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες θέσεις εργασίας που είναι εύκολο να διαχειριστούν από το εξωτερικό, αλλά ποτέ δεν έχετε περάσει από τη διαδικασία δημιουργίας περιεχομένου μακράς διάρκειας.


Για να δημιουργήσετε την αξιοπιστία σας, θα χρειαστεί να αναλάβετε δράση. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι πρέπει πρώτα να πάρετε μια εργασία γραφείου που σας δεσμεύει σε ένα μέρος για μερικούς μήνες έως ένα χρόνο ενώ κερδίζετε τις δεξιότητες για να είστε κατάλληλοι για να το κάνετε μόνοι σας. Μια άλλη επιλογή είναι να πάρετε μαθήματα που σας διδάσκουν αυτές τις δεξιότητες. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις για αυτό, από σε απευθείας σύνδεση όπως η Lynda, η Udemy, η Codecademy και πολλά άλλα, για να περάσουν από συγκεκριμένα πανεπιστήμια και κολέγια.03. Αγοράστε τις υπηρεσίες σας με έναν ιστότοπο


Όταν πρόκειται να κάνετε τον εαυτό σας εμπορεύσιμο και να ξεχωρίζετε ανάμεσα στους ανταγωνιστές σας, μια επαγγελματική παρουσία στο διαδίκτυο είναι απόλυτη ανάγκη. Αυτό είναι όπου κτίριο ιστοσελίδα σας έρχεται, καθώς είναι το κεντρικό σημείο της online εικόνας σας. Ένας καλός ιστότοπος μπορεί να κατατάσσεται σε υψηλά επίπεδα σε συγκεκριμένα αποτελέσματα αναζήτησης λέξεων-κλειδιών, βοηθώντας σας να αποκτήσετε το όνομά σας "εκεί έξω" και να δημιουργήσετε ακόμη και επιχειρηματικούς οδηγούς.


Συνολικά, ένας ιστότοπος σάς δίνει τη δυνατότητα να προωθήσετε τις υπηρεσίες σας, να μοιραστείτε μαρτυρίες και προηγούμενα έργα και να αποκτήσετε μεγαλύτερη προσβασιμότητα για πιθανούς πελάτες. Και θέστε τις ανησυχίες σας στην άκρη, δεν χρειάζεται να είστε προγραμματιστής για να δημιουργήσετε τη δική σας. Το Wix παρέχει επαγγελματικές λύσεις μεταφοράς και πτώσης και πολλά πλήρως προσαρμόσιμα πρότυπα ιστοσελίδων για να διαλέξετε. Επιπλέον, εάν είστε αυτοαπασχολούμενος, αυτός ο διαισθητικός οδηγός θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε έναν ανεξάρτητο ιστότοπο.


📷


04. Συνδεθείτε με άλλους ψηφιακούς νομάδες


Η εργασία και τα ταξίδια μπορεί να είναι λαμπερή, αλλά και συχνά μοναχική. Η σύνδεση με άλλους στην ίδια κατάσταση όπως μπορείτε όχι μόνο να παρέχετε συντροφικότητα, αλλά και να σας βοηθήσουμε με τη δουλειά σας από τη συνεργασία για την ανταλλαγή δεξιοτήτων και συμβουλών.

Υπάρχουν πολλά δίκτυα διαθέσιμα για την εύρεση άλλων ψηφιακών νομάδων. Μπορείτε να ανακαλύψετε τοπικές ομάδες μέσω εκδηλώσεων του Meetup που βασίζονται σε πληθώρα κατηγοριών (τεχνολογία, σταδιοδρομία & επιχειρήσεις κ.λπ.) που είτε παρευρίσκεστε είτε φιλοξενείτε τον εαυτό σας. Μια άλλη επιλογή είναι να μείνετε εκεί όπου βασίζονται άλλοι, από ξενώνες μέχρι Couchsurfing και τοπικά καφέ. Μπορείτε να δείτε τις επιλογές είναι ατελείωτες, εφ 'όσον είστε κάπως κοινωνικοί και δημιουργικοί όταν πρόκειται για την αναζήτησή σας.05. Δημιουργήστε έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό


Η ψηφιακή ζωή των νομαδικών σας μπορεί ή δεν μπορεί να σας κερδίσει το υψηλότερο των μισθών - αλλά γι 'αυτό δεν το κάνετε. Είστε ως επί το πλείστον νομαδικοί για τον ουσιώδη σκοπό της εξερεύνησης του κόσμου, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιείτε ένα εισόδημα που να υποστηρίζει αυτόν τον τρόπο ζωής ταυτόχρονα. Για να βεβαιωθείτε ότι είστε σωστός, πρέπει να δημιουργήσετε έναν προϋπολογισμό για τα έσοδά σας και τα έξοδά σας.


Για έξοδα, βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει ένα ποσό δολαρίων για καταφύγιο, φαγητό, για να υποστηρίξετε τις εξερευνήσεις σας και ένα άνετο ποσό μαξιλαριού για μια «βροχερή μέρα». Επίσης, αποφασίστε ποια έξοδα μπορείτε να κόψετε βάζοντας τον εαυτό σας σε έναν πολύ μινιμαλιστικό νοοτροπία, όπου μπορείτε να επιβιώσετε με λιγότερα υλικά περιουσιακά στοιχεία. Στη συνέχεια, δείτε αν το εισόδημά σας επαρκεί για την κάλυψη αυτών των εξόδων. Αν όχι, θα χρειαστεί να επανεκτιμήσετε την απόφασή σας να γίνετε ψηφιακός νομάδος ή να βρείτε εναλλακτικούς τρόπους για να κερδίσετε υψηλότερο μισθό, όπως η ανάληψη επιπλέον συναυλιών.


Θα θελήσετε να τηρήσετε αυτό το σχέδιο προϋπολογισμού, ανεξάρτητα από το τι. Για να είναι ρεαλιστές, οι περισσότεροι ταξιδιώτες και ψηφιακοί νομάδες βρίσκονται στη Νοτιοανατολική Ασία, καθώς μπορεί να είναι πολύ φθηνό να ζουν εκεί, κερδίζοντας ένα χαμηλό δυτικό μισθό. Για παράδειγμα, ένας ετήσιος μισθός ύψους 10.000 δολαρίων θα προχωρήσει πολύ περισσότερο στην Ταϊλάνδη από ό, τι η Γαλλία.


06. Φροντίστε τα διοικητικά καθήκοντα


Ενώ τα ταξίδια μπορούν να είναι διασκεδαστικά και να παίζουν, έχετε επίσης έναν απαραίτητο κατάλογο ελέγχου για να τείνετε να το κάνετε αυτό. Αυτό περιλαμβάνει συνήθως τις θεωρήσεις για κάθε προορισμό, την ασφάλιση ταξιδιώτη και τις απαραίτητες βολές και σωματικές προτού περάσετε σε μια πτήση. Ανάλογα με τις τοποθεσίες που σας ενδιαφέρουν, θα πρέπει να ελέγξετε τις απαιτήσεις με την πρεσβεία και τους γιατρούς σας.


Πάνω από τη λίστα ελέγχου του βασικού ταξιδιώτη, η εργασία στο εξωτερικό περιλαμβάνει ορισμένα άλλα στοιχεία. Για παράδειγμα, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα σχέδιο για τη φροντίδα των λογιστικών και φορολογικών σας, καθώς διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Αν σκοπεύετε να διεξάγετε τη δική σας επιχείρηση από το εξωτερικό, εδώ είναι ένας οδηγός για να ξεκινήσετε την εκπόνηση λογιστικής για μικρές επιχειρήσεις. Θα πρέπει επίσης να έχετε μια φυσική διεύθυνση για οποιαδήποτε αλληλογραφία που μπορεί να σας αποσταλεί. Τα μέλη ενός φίλου ή μέλους της οικογένειάς σας που δεν σχεδιάζουν να μετακινούνται κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας θα λειτουργούν καλά.


Τέλος, θα θελήσετε να φροντίσετε να πουλήσετε οποιαδήποτε περιουσιακά στοιχεία ή να αποθηκεύσετε τα αντικείμενά σας προτού περάσετε.


07. Επιλέξτε τον πρώτο προορισμό σας


Αυτή είναι η στιγμή που περιμένετε. Ήρθε η ώρα να κλείσετε την πρώτη σας πτήση στο εξωτερικό. Λαμβάνοντας υπόψη τις υποχρεωτικές σας απαιτήσεις (χρήματα, πρόσβαση στο διαδίκτυο κ.λπ.), επιλέξτε μια τοποθεσία που σας ενδιαφέρει περισσότερο η εξερεύνηση. Έχετε όλα όσα χρειάζεστε σε αυτό το σημείο, έτσι οι δυνατότητες εξαρτώνται από εσάς. Καλό ταξίδι!


📷


08. Δημιουργήστε ένα σχέδιο για τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας σας


Αυτό θα αλλάξει για κάθε τοποθεσία. Ωστόσο, ενώ μένετε σε ένα μέρος, πρέπει να βρείτε προσωρινή στέγαση, μια συγκεκριμένη τοποθεσία για να δουλέψετε τόσο για εστίαση όσο και για πρόσβαση στο διαδίκτυο, και να καταλάβετε ό, τι άλλο χρειάζεστε για να είστε άνετοι. Στη συνέχεια, θα θελήσετε να δημιουργήσετε ένα χρονοδιάγραμμα: Τι ώρες και ημέρες θα εργαστείτε, χρονικό διάστημα για να μείνετε σε κάθε τοποθεσία και τι πρέπει να ζήσετε εκεί.


Αφού έχετε εγκαταστήσει όλα αυτά, μπορείτε να αρχίσετε να εργάζεστε και να εξερευνείτε την περιοχή σας - και φυσικά να ζήσετε την καλύτερη ζωή σας.


Now create your website in the intelligent Click here to see our other services click here!

Find us at FACEBOOK and INSTAGRAM

Make your sign up now on our blog so you do not miss anything!3 views0 comments

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page