top of page

Συμβουλές και τεχνάσματα για τη δημιουργία ηλεκτρονικών εντύπων για τον ισότοπο σας

Έντυπα. Είτε σε γραπτή είτε σε ηλεκτρονική μορφή, είναι ένα (βαρετό) γεγονός της ζωής. Είναι μόνο ένα από αυτά τα πράγματα που θα είναι μέρος του προβλέψιμου μέλλοντος και ειλικρινά, είναι ένας πόνος. Τούτου λεχθέντος, αυτή η ταλαιπωρημένη μέθοδος παροχής πληροφοριών είναι απίστευτα απαραίτητη και ζωτικής σημασίας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα ως ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης. Τα ηλεκτρονικά έντυπα είναι απαραίτητα για τη συλλογή οδηγών, την αποστολή τιμοκαταλόγων ή τη συγκέντρωση πολύτιμων πληροφοριών από τους χρήστες σας.


Παρόλο που δεν μπορείτε να δώσετε μεγάλη προσοχή στην συμπλήρωση μιας φόρμας, υπάρχουν πολλά συστατικά που συνθέτουν αυτό που θα μπορούσατε να περιγράψετε ως «καλή φόρμα». Είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργήσετε ένα που πέφτει ευθέως σε αυτή την κατηγορία έτσι ώστε η διαδικασία της συμπλήρωσης είναι εύκολη για τους χρήστες σας. Αυτό βοηθά να διασφαλιστεί ότι οι πληροφορίες που παρέχουν θα είναι επωφελείς.


Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια ψηλή τάξη για τους άπειρους αλλά γι 'αυτό είμαστε εδώ. Παρακάτω θα σας δείξουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για να δημιουργήσετε χρήσιμες και πλήρεις ηλεκτρονικές φόρμες χρησιμοποιώντας τα έντυπα Wix για τον ιστότοπό σας.


01. Μάθετε τι δεν λειτουργεί, πρώτα

Μερικές φορές, βλέποντας πώς να μην κάνει κάτι χρησιμεύει ως καλό σημείο εκκίνησης. Ο τεράστιος αριθμός κακώς σχεδιασμένων μορφών έξω εκεί θα εμφανίσει κάποια καλά αποτελέσματα από μια απλή αναζήτηση Google. Ενώ βλέπετε αυτά τα λιγότερο τυχαία παραδείγματα, λάβετε υπόψη ότι αυτό που εσείς προσωπικά βρίσκετε είναι λάθος με την ίδια τη φόρμα. Χρησιμοποιήστε αυτές τις σημειώσεις και εφαρμόστε το αντίθετο αργότερα.


02. Να είστε σαφής με τη γλώσσα σας

Αν θέλετε ένας πελάτης να συμπληρώσει με επιτυχία μια ηλεκτρονική φόρμα που έχετε δημιουργήσει, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι αυτοί που θέτουν τις ερωτήσεις μέχρι το τέλος του λόγω ασαφείς, ασαφείς υποδείξεις. Για κάθε πληροφορία που τους ζητάτε, προσπαθήστε να βεβαιωθείτε ότι μπορεί να ερμηνευτεί μόνο με τον προβλεπόμενο τρόπο. Φυσικά, δεν μπορείτε να ελέγξετε τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων, αλλά χρησιμοποιώντας σαφή, συνοπτική και απλή γλώσσα, μπορείτε να αποφύγετε τυχόν ατυχήματα στην επικοινωνία.


📷


03. Επίτευξη της "ιδανικής μορφής" σας δημιουργώντας δύο άλλους

Αυτός είναι μόνο ο μακροχρόνιος τρόπος να λέτε: "προσθέστε μόνο ό, τι χρειάζεστε για τη φόρμα σας." Δημιουργήστε δύο μορφές: μία που περιέχει μόνο τις πιο απαραίτητες λεπτομέρειες και άλλη που είναι άσκοπα μακρά με πληροφορίες που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για να απαντήσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια. Μόλις δημιουργήσετε τα απαιτούμενα πεδία που έχουν κοινά τα δύο έντυπα, πηγαίνετε γραμμή με τη γραμμή στο "υπερβολικό" έντυπο και αναρωτηθείτε πόσο σημαντικό είναι να έχετε αυτές τις πληροφορίες τη στιγμή της υποβολής της φόρμας (θυμηθείτε, αν μπορεί να περιμένει, μπορεί να περιμένει). Μέσω δοκιμής και λάθους, θα βρείτε την "ιδανική μορφή" σας, η οποία συνδυάζει τις ανάγκες με κάποια πεδία "μπόνους", δίνοντάς σας καλύτερη εικόνα για τον πελάτη και το αίτημα. Αυτές οι πρόσθετες πληροφορίες θα σας εξοπλίσουν για να δώσετε μια καλύτερη απάντηση στον πελάτη.


04. Πληκτρολογήστε το ελάχιστο

Θα πρέπει να είναι προφανές ότι η δημιουργία μιας φόρμας δύσκολης συμπλήρωσης θα αυξήσει τα ποσοστά εγκατάλειψης, επομένως το όνομα του παιχνιδιού είναι να απλοποιήσει τη διαδικασία για τους επισκέπτες του ιστού σας. Ένας τέτοιος τρόπος είναι να προσφέρουμε τις επιλογές αντί να απαιτήσετε από κάποιον να το συμπληρώσει μέσω του πεδίου κειμένου. Για παράδειγμα, εάν ζητάτε τη διαθεσιμότητα κάποιου χρήστη, αντί να δώσετε ένα πεδίο κειμένου, απαιτώντας από αυτούς να γράψουν χειροκίνητα τις ημέρες και τις ώρες, απλά δώστε checkboxes για τις ημέρες που είναι διαθέσιμες. Προσπαθήστε να αποτρέψετε τον χρήστη από την πληκτρολόγηση, ώστε να μην αποθαρρύνεστε, ειδικά εάν είναι κάτι που μπορείτε εύκολα να δώσετε μια λύση για την οποία μπορείτε να κάνετε κλικ.


Ένας άλλος λόγος για να κρατήσετε την πληκτρολόγηση στο ελάχιστο; Η αυξημένη χρήση κινητών συσκευών για πρόσβαση στο Internet. Ενώ είναι περισσότερο από δυνατό να συμπληρώσετε μια ηλεκτρονική φόρμα στο τηλέφωνό σας, είναι πολύ πιο δύσκολο από την επιφάνεια εργασίας. Έτσι, κρατήστε το απλό για όλους τους τύπους προγραμμάτων περιήγησης.


📷


05. Δώστε στο ηλεκτρονικό σας έντυπο κάποιο δωμάτιο αναπνοής

Αν πρωταρχικός στόχος σας είναι να έχετε κάποιον να συμπληρώσει μια σημαντική φόρμα, βεβαιωθείτε ότι έχετε εύκολο να παραμείνει εστιασμένος. Τα διασταυρωτικά στοιχεία, όπως το κινούμενο σχέδιο, τα κουτιά φωτός και τα μεγάλα τμήματα κειμένου, πρέπει να περιορίζονται στο ελάχιστο γύρω από τη φόρμα σας. Για να το πετύχετε, τοποθετήστε το σε μια περιοχή που δεν θα πρέπει να ανταγωνιστεί με αυτά τα οπτικά στοιχεία στον ιστότοπό σας. Η καλύτερη λύση; Η δική του αφιερωμένη σελίδα.

06. Να είστε δυνατά με τα χρώματα σας, όχι με τα λόγια σας


Έχουμε ήδη διαπιστώσει ότι είναι πολύ σημαντικό να είμαστε σαφείς και συνοπτικοί με τη γλώσσα σας, αφήνοντας περιθώρια για τίποτα εκτός από την κατανόηση. Ωστόσο, προκειμένου να καθοδηγηθεί ο χρήστης, η χρήση του χρώματος μπορεί να είναι χρήσιμη για να τα διατηρήσει σε τροχιά. Για παράδειγμα, εάν έχετε μια μακρά φόρμα για να συμπληρώσει ο χρήστης, κάντε το κουμπί που ορίζετε για την υποβολή ή την έκκλησή σας για δράση με έντονο χρώμα υψηλής αντίθεσης από το υπόλοιπο της φόρμας. Αυτό δεν κάνει μόνο το κείμενο να μεταβεί σε εσάς όπως κάθε καλό CTA, αλλά αν ο χρήστης μπορεί να δει το τελικό σημείο (ακόμα και στην περιφερειακή όραση), μπορεί να τα βγάλει και να τους απαλλάξει από αυτό που έχουμε δημιουργήσει LFF μορφή κόπωσης). Ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το μέγεθος της φόρμας σας. Βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά μεγάλο για τους αναγνώστες να συμπληρώσουν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ευκολία.


07. Παρατηρήστε το κουμπί αποστολής σας

Πιστεύετε λοιπόν ότι το κουμπί "στείλετε" είναι μια άσκοπη σκανδάλη για να έχετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε να σας αποσταλούν από τον πελάτη; Με μια πολύ βασική έννοια, σίγουρα, είναι, αλλά για έναν συγγραφέα UX (εμπειρία χρήστη), μπορεί να είναι όλα. Επενδύσατε τόσο πολύ χρόνο για να διερευνήσετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια εξαιρετική φόρμα (που ίσως είναι πραγματικά γιατί διαβάζετε αυτό το άρθρο), οπότε γιατί να μην πάτε το επιπλέον μίλι για να βεβαιωθείτε ότι καλύπτονται όλες οι βάσεις σας; Κανάλι τον εσωτερικό σας συγγραφέα UX για να δείτε αν υπάρχει καλύτερη διατύπωση που θα μπορούσε να προστεθεί αντί του τυπικού 'send'. Η λέξη «υποβολή σχολίων» φαίνεται καλύτερα; Τι γίνεται, "αίτημα τιμής τιμής;" Αν μπορείτε, προσπαθήστε να κάνετε το κουμπί υποβολής σας να επιβεβαιώσει πού συμπληρώνεται το έντυπο.


📷


*Source https://www.wix.com/blog/


5 views0 comments

留言

評等為 0(最高為 5 顆星)。
暫無評等

新增評等
bottom of page