top of page

10 Νέες λειτουργίες του Facebook που κάθε ιδιοκτήτης επιχείρησης χρειάζεται να ξέρει!

Διοργανώστε ένα μέρος παρακολούθησης Νωρίτερα φέτος το Facebook κυκλοφόρησε έναν συναρπαστικό τρόπο για να φέρει μαζί τις κοινότητες: Watch Party.

Αν και όλοι θα χρειαστεί να βγάλουν το δικό τους κουβά με ποπ κορν, μπορούν να παρακολουθήσουν και να αλληλεπιδρούν ουσιαστικά με το ίδιο βίντεο ταυτόχρονα μαζί. Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα από το προσωπικό σας προφίλ ή την επιχειρηματική σελίδα του Facebook, θα αναλάβετε το ρόλο του οικοδεσπότη του κόμματος. Για να ξεκινήσετε τις εορταστικές εκδηλώσεις, κάντε κλικ στο 'Παρακολουθήστε μέρος' κάτω από την ενότητα ανάρτησης από τη σελίδα του προφίλ σας ή τη ροή ειδήσεων. Στη συνέχεια, επιλέξτε ένα βίντεο (ή λίγες) και μοιραστείτε το με τη ροή ειδήσεων. Όποιος έχει πρόσβαση στη δημοσίευση που έχετε κυκλοφορήσει, θα μπορεί να βλέπει και να σχολιάζει ταυτόχρονα από τις δικές του οθόνες.

Το χαρακτηριστικό ξεκίνησε αρχικά μόνο σε ομάδες, αλλά τώρα είναι ανοικτό σε όλους, το οποίο περιλαμβάνει χρήστες που θέλουν να δημοσιεύσουν στο γενικό ενημερωτικό υλικό τους καθώς και επιχειρήσεις μέσω της επιχειρηματικής τους σελίδας στο Facebook. Ωστόσο, ένας κύριος περιορισμός είναι ότι δεν μπορείτε να ανεβάσετε ένα νέο βίντεο. Αντ 'αυτού, θα χρειαστεί να επιλέξετε από τα βίντεο που έχουν μεταφορτωθεί προηγουμένως στη σελίδα σας, τα τρέχοντα ζωντανά βίντεο ή ένα από τα πολλά διαθέσιμα στο Watch του Facebook. Το Facebook Watch είναι μια υπηρεσία streaming video (όπως το YouTube) που κυκλοφόρησε από την πλατφόρμα μόλις πέρυσι για να προσφέρει πρωτότυπα βίντεο που δημιουργήθηκαν από τους συνεργάτες του Facebook. Μόλις αυτή την εβδομάδα, το Facebook κυκλοφόρησε αρκετές δημοφιλείς, κλασικές εκπομπές στην πλατφόρμα (Buffy the Vampire Slayer, Angel και Firefly), προκειμένου να τονώσουν το buzz γύρω από το πρόσφατα κυκλοφόρητο χαρακτηριστικό - τα οποία είναι διαθέσιμα δωρεάν.


Πώς να επωφεληθείτε από αυτήν τη λειτουργία:

Η επιχείρησή σας μπορεί να φιλοξενήσει ένα συναρπαστικό γεγονός που συμβαίνει ζωντανά ή αναβιώνει ένα αξιόλογο βίντεο από το παρελθόν. Αν επιλέξετε το σωστό θέμα για το κοινό-στόχο σας, θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να ενισχύσετε την αφοσίωση στη σελίδα σας, προσφέροντας στους οπαδούς σας μια νέα μορφή περιεχομένου που θα χαλαρώνει από τις παραδοσιακές αναρτήσεις και διαφημίσεις. Απλά βεβαιωθείτε ότι το θέμα βίντεο που επιλέγετε είναι σχετικό με την επιχείρησή σας. Στη συνέχεια, είναι πολύ απλό να αρχίσετε να προγραμματίζετε τη νύχτα ψηφιακής ταινίας του έτους.


Αποκτήστε περισσότερα από τις Ιστορίες του Facebook Αν είστε εξοικειωμένοι με τις ιστορίες Instagram, τότε σκεφτείτε τις ιστορίες του Facebook ως την καθρέφτη εικόνα του ακριβώς αυτού. Αυτές είναι εφήμερες φωτογραφίες ή / και συλλογές βίντεο που έχουν μεταμορφωθεί από χρήστες που είναι διαθέσιμοι μόνο για προβολή για 24 ώρες. Το ίδιο το χαρακτηριστικό δεν είναι τόσο μακριά από αυτό που έχετε ήδη δει στο Instagram. Αυτό περιλαμβάνει τις διαθέσιμες ρυθμίσεις, αυτοκόλλητα, τοποθεσία, μπούμερανγκ και πολλά άλλα. Ωστόσο, αυτό που είναι καινούργιο και συναρπαστικό είναι η ευκαιρία να αντιδράσετε άμεσα στις ιστορίες άλλων χρηστών με το πάτημα ενός κουμπιού, με τη μορφή μιας όμοιας, καρδιάς ή έκφρασης του προσώπου.

Οι ιστορίες του Facebook είχαν μια αργή εκκίνηση, αλλά τους τελευταίους μήνες έχει κερδίσει έλξη μεταξύ των καταναλωτών, αυξάνοντας σε πάνω από 300 εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες. Μαζί με αυτό, το Facebook, ως ιδιοκτήτης του Instagram, έχει δει ξεκάθαρα τη μεγάλη επιτυχία των διαφημίσεων ιστορίας Instagram. Αυτοί είναι δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους η εταιρεία αποφάσισε να υλοποιήσει και διαφημίσεις ιστοριών στο Facebook. Οποιαδήποτε επιχείρηση μπορεί να δημιουργήσει μία, ενώ μπορεί να επωφεληθεί από τις απίστευτες δυνατότητες στόχευσης και τις πληροφορίες των καταναλωτών που είναι διαθέσιμες μέσω της βάσης δεδομένων του Facebook. Για τη μέτρηση των αποτελεσμάτων, οι διαφημιζόμενοι δεν πρέπει να περιμένουν τίποτα λιγότερο από αυτό που έχει ήδη προσφερθεί στο Instagram - όπως η φήμη, η ευαισθητοποίηση της μάρκας, οι προβολές, οι μετατροπές, η επισκεψιμότητα και άλλα. Συνδέοντας το με το Instagram ακόμη περισσότερο, είναι δυνατό να μοιραστείτε τις διαφημίσεις ιστορίας σας και στις δύο πλατφόρμες, επιτρέποντάς σας να προσεγγίσετε περισσότερους καταναλωτές με χαμηλότερο κόστος. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την πλατφόρμα και πώς να δημιουργήσετε τη δική σας, ελέγξτε τις διαφημίσεις ιστοριών στο Facebook εδώ.


📷📷


Πώς να επωφεληθείτε από αυτήν τη λειτουργία:

Για άμεσες αντιδράσεις στις ιστορίες, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε και να μοιραστείτε ενδιαφέρουσες και σχετικές ιστορίες Facebook που υποκινούν τη δέσμευση από τους θεατές σας. Αυτό μπορεί να είναι περιεχόμενο σε μορφή ιστοριών, όπως κούκλες πίσω από τις σκηνές, εκπαιδευτικές συμβουλές, προωθήσεις προϊόντων ή υπηρεσιών, σχόλια από πελάτες ή οτιδήποτε μπορεί να σχετίζεται με την εταιρεία σας. Αυτή η νέα λειτουργία είναι εδώ για να σας βοηθήσει να δείτε πόσα buzz ιστορίες σας παίρνουν.

Από την πλευρά των διαφημίσεων ιστοριών, χρησιμοποιήστε το ως ευκαιρία για να εμπνεύστε τους χρήστες να μετατρέψουν, ώστε να αντιστοιχούν στον δηλωμένο επιχειρηματικό σας στόχο, είτε επισκέπτονται τον ιστότοπό σας είτε αγοράζουν το προϊόν ή τις υπηρεσίες σας. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω της εμφάνισης των νέων αφίξεων σας, της προώθησης μιας πώλησης ή απλώς με τη διανομή μιας ενδιαφέρουσας φωτογραφίας ή βίντεο που θα προκαλέσει ενδιαφέρον για τους θεατές σας. Είναι δυνατό να προωθήσετε τις διαφημίσεις σας και να φτάσετε τουλάχιστον στο διπλάσιο του μεγέθους του κοινού σας με την ίδια διαφήμιση, εφαρμόζοντας την καμπάνια σε ιστορίες Facebook και Instagram.


Διαχειριστείτε τα πάντα από το Studio δημιουργού Αν είστε ένας από εκείνους τους ανθρώπους που δεν αφήνουν ποτέ ένα έγγραφο να ξεφύγει από τους οργανωμένους φακέλους αρχείων σας, τότε αυτό μπορεί να είναι το νέο αγαπημένο σας χαρακτηριστικό στο Facebook. Το Studio Creator φιλοξενεί όλες τις ανάγκες σας στο περιεχόμενο από το Facebook κάτω από ένα κεντρικό κόμβο. Εδώ μπορείτε να διαχειριστείτε, να προστατεύσετε και να δημοσιεύσετε το περιεχόμενό σας. Είναι επίσης δυνατή η δημιουργία εσόδων από διαφημίσεις, η παρακολούθηση της απόδοσης και πολλά άλλα. Ένα από τα πιο cool μέρη (κατά τη γνώμη μας) είναι τα ολοκαίνουργια δημιουργικά εργαλεία που διατίθενται. Ένα παράδειγμα αυτού είναι τα "Sound Effects" για βίντεο (προσβάσιμα κάτω από την περιοχή "Συλλογή ήχου" του Studio δημιουργού Αυτά είναι τα δωρεάν εφέ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν δημιουργείτε ένα βίντεο στο Facebook, όπως η αστρική συλλογή των ήχων του χώρου της NASA Προσθέστε μόνο αυτό το έτος Αξίζει τον κόπο σας να περιηγηθείτε στο Creator Studio, ειδικά αν θέλετε διαφανή προβολή των στοιχείων του χρήστη σας και αν έχετε πολλές σελίδες για να διαχειριστείτε.

Πώς να επωφεληθείτε από αυτήν τη λειτουργία:

Αναπαραγάγετε και δοκιμάστε τα διάφορα στοιχεία αυτής της λειτουργίας για την επιχείρησή σας. Αυτή είναι μια εξαιρετική τοποθεσία για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα βίντεο για το Facebook, από την περιήγηση σε ήχους φόντου μέχρι να φορτώσετε ένα βίντεο και να ελέγξετε την απόδοσή του. Συνολικά, η δυνατότητα διαχείρισης των δημιουργιών σας σε ένα μέρος θα ενθαρρύνει ένα πιο παραγωγικό περιβάλλον εργασίας όταν αξιοποιεί τις ευκαιρίες μάρκετινγκ του Facebook για την επιχείρησή σας.


Προσφέρετε μια προπληρωμένη προεπισκόπηση των βίντεό σας με το Premieres Δώστε στο κοινό σας μια εμπειρία κόκκινου χαλιού με το Facebook Premieres, ένα νέο χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους εκδότες να δημοσιεύουν προπαρασκευασμένα βίντεο σαν να συμβαίνουν ζωντανά. Αρχικά, θα ανεβάσετε ένα βίντεο και, στη συνέχεια, το προγραμματίσετε για μια μελλοντική ημερομηνία (μέχρι μία εβδομάδα μπροστά). Το Facebook θα στείλει μια ανακοίνωση με μια εικόνα της επιλογής σας και την επιλογή των θεατών να εγγραφούν σε ενημερώσεις σχετικά με την πρεμιέρα σας. Αργότερα, θα ακολουθήσουν μια αντίστροφη μέτρηση τριών λεπτών στους οπαδούς σας που θα οδηγήσουν στο μεγάλο λανσάρισμα. Όταν θα εμφανιστεί ζωντανά, η αναγγελία θα γίνει η ανάρτηση βίντεο. Αυτό θα λειτουργήσει ακριβώς όπως ένα βίντεο στο Facebook Live, όπου οι θεατές μπορούν να παρακολουθούν, να σχολιάζουν, να μοιράζονται και να αρέσουν στο βίντεο σε πραγματικό χρόνο.

Πώς να επωφεληθείτε από αυτήν τη λειτουργία:

Αυτός είναι ένας νέος τρόπος να περιστρέψτε τους θεατές στη σελίδα σας στο Facebook. Ωστόσο, αξίζει να το κάνετε μόνο για μεγάλες εκδηλώσεις, προκειμένου να αποφύγετε το spamming των πελατών σας ή να απομακρυνθείτε από τον ενθουσιασμό γύρω από ορισμένα μεγαλύτερα γεγονότα. Για παράδειγμα, είναι κάτι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για μεγάλες ανακοινώσεις της εταιρείας, όπως νέα προϊόντα, τρελές πωλήσεις ή εκκινήσεις ιστότοπων. Μην το χρησιμοποιείτε για λιγότερο δραματικά πράγματα, καθώς αυτό το είδος περιεχομένου τοποθετείται καλύτερα σε μια κανονική σελίδα ή στην ιστορία σας στο Facebook. Θυμηθείτε ότι αυτή είναι μια ευκαιρία να πάρετε μεγάλη προσοχή στη σελίδα Facebook σας, οπότε βεβαιωθείτε ότι είστε εξοπλισμένοι για αυτό.


Ενισχύστε την απόδοση των διαφημίσεών σας με τετραγωνικές εικόνες Οι διαφημίσεις Facebook είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να φτάσετε στην αγορά-στόχο σας με βάση τα λεπτομερή δεδομένα των καταναλωτών που φιλοξενούν και το τεράστιο ποσό των μηνιαίων ενεργών χρηστών. Και τώρα μπορείτε να κάνετε την επιχείρησή σας να ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο με τις διαφημίσεις εικόνας τετράγωνου μεγέθους (1: 1). Μαζί με την κυκλοφορία των 3D φωτογραφιών των εταιρειών, αυτό είναι ακόμα ένας τρόπος με τον οποίο οι δυνατότητες που σχετίζονται με την εικόνα σας μπορούν να επεκταθούν χάρη στο Facebook. Αναλαμβάνοντας την πρωτοποριακή πρωτοβουλία για κινητά, οι τετραγωνικές εικόνες είναι τέλεια κατάλληλες για συσκευές smartphone. Γιατί; Επειδή επιτρέπει στις διαφημίσεις σας να αναλάβουν περισσότερα ακίνητα σε αυτές τις μικροσκοπικές οθόνες. Σκεφτείτε την εμπειρία σας με την περιήγηση στο Instagram - μια πλατφόρμα που εφευρέθηκε για ένα κινητό κοινό - και πόσο πιο ελκυστικές είναι οι τετράγωνες εικόνες σε σύγκριση με τις ορθογώνιες. Γι 'αυτό το χαρακτηριστικό αξίζει να δοκιμάσετε στο Facebook. Ωστόσο, πρέπει να σημειώσετε ότι οι διαφημίσεις τετραγώνων εικόνων εμφανίζονται σωστά μόνο αν οι χρήστες έχουν εγκαταστήσει την πρόσφατη έκδοση του Facebook.

Πώς να επωφεληθείτε από αυτήν τη λειτουργία:

Στον Διαχειριστή διαφημίσεων στο Facebook, δημιουργήστε τις συνδεδεμένες διαφημίσεις με τον ίδιο τρόπο που κανονικά θα χρησιμοποιούσατε, εκτός από την εικόνα που μεταφορτώνετε. Θα θελήσετε να δημιουργήσετε και να ανεβάσετε εικόνες με διαστάσεις 1: 1, αντί για το τυπικό 1: 1,91. Η συνιστώμενη ανάλυση για τετραγωνικές εικόνες είναι 1080 x 1080 pixels. Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη λειτουργία, αξίζει να εκτελέσετε μια δοκιμή A / B με το αρχικό μέγεθος εικόνας ορθογωνίου και το μέγεθος τετραγωνικής εικόνας, για να δείτε ποια θα εκτελεστεί καλύτερα πριν την πλήρη εναλλαγή. Σε συνδυασμό με το εικονοστοιχείο Facebook (που περιγράφεται παρακάτω), αυτό το combo θα ενισχύσει την απόδοση των διαφημίσεών σας και θα φέρει γρήγορα περισσότερους χρήστες στον ιστότοπό σας.


Γνωρίστε καλύτερα το ακροατήριό σας με το pixel του Facebook Το pixel του Facebook είναι ένας κώδικας που μπορείτε να τοποθετήσετε στον ιστότοπό σας για να μετρήσετε τις μετατροπές, να βελτιστοποιήσετε την απόδοση και να δημιουργήσετε στοχευμένα είδη κοινού για τις διαφημιστικές καμπάνιες σας στο Facebook. Πιο συγκεκριμένα, θα μπορείτε να δείτε ποιος αγοράζει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας μέσω των διαφημίσεων με τις οποίες έχετε στοχεύσει και, στη συνέχεια, να τους ξαναπροσπαθήσετε. Επίσης, σας επιτρέπει να κατανοήσετε ποιες συσκευές είναι οι καλύτερες για μετατροπές (φορητοί υπολογιστές ή smartphones), να στοχεύσετε πελάτες μέσω του Facebook με προϊόντα που έχουν δει από τον ιστότοπό σας και να κατανοήσετε τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες χρησιμοποιούν τον ιστότοπό σας, μεταξύ άλλων. Για να αποκτήσετε την πιο εμπεριστατωμένη γνώση του ακροατηρίου σας μέσω του Facebook, αυτό είναι σίγουρα ένα χαρακτηριστικό που αξίζει να εφαρμοστεί.

Πώς να επωφεληθείτε από αυτήν τη λειτουργία:

Αν έχετε έναν ιστότοπο που βασίζεται σε υπηρεσίες ή ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου, αυτό το εργαλείο είναι για εσάς. Αρχικά, θα δημιουργήσετε το pixel σας στο Facebook μέσω του Διαχειριστή διαφημίσεων και, στη συνέχεια, θα συνδέσετε τον ιστότοπό σας. Ως χρήστης Wix, η προσθήκη του εικονοστοιχείου Facebook στον ιστότοπό σας είναι μια διαδικασία που είναι εφικτή σε μερικά απλά βήματα. Μετά από αυτό, μπορείτε να ξεκινήσετε τη δημιουργία διαφημίσεων αμέσως με έμφαση στα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας και σίγουρα μια σύνδεση σε κάπου στον ιστότοπό σας (προτιμάται η σελίδα προϊόντος ή υπηρεσίας σας). Όσο περισσότερες μετατροπές συμβαίνουν μέσω του εικονοστοιχείου, τόσο πιο έξυπνο γίνεται στην προσέγγιση των σωστών ατόμων. Δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να δείτε τα οφέλη της έξυπνης στόχευσης με αυτό το χαρακτηριστικό.


Πάρτε το παιχνίδι GIF σας σε άλλο επίπεδο με τις Διαφημίσεις GIF Τα GIF είναι εξαιρετικά σύντομα κινούμενα σχέδια που επαναλαμβάνουν ατελείωτα. Αν έχετε λογαριασμό κοινωνικών μέσων ενημέρωσης ή έχετε συναντήσει μια ηλικία 13 ετών, πιθανότατα έχετε εκτεθεί σε αυτήν την εκφραστική και εθιστική φόρμα περιεχομένου. Και όσοι είναι εξοικειωμένοι με αυτά τα αρχεία μπορεί να μην συνειδητοποίησαν ότι θα μπορούσαν να αναδυθούν σε περισσότερα σημεία στο Διαδίκτυο από ό, τι ήδη κάνουν. Ή ακόμα περισσότερο, ότι οι επιχειρήσεις τους είχαν οποιαδήποτε απτή χρήση, εκτός από την έκφραση συναισθηματικών αλλά και παιχνιδιωδών απαντήσεων στους πελάτες. Τώρα οι προκαταλήψεις σας μπορούν να παραμεληθούν χάρη στο Facebook που επιτρέπει στα GIF στη διαφήμισή τους. Βλέποντας την τάση των κοινωνικών μέσων μαζικής απομνημόνευσης εξαιρετικά σύντομων βίντεο (καθώς οι πελάτες είναι πολύ πιο πιθανό να τις παρακολουθήσουν στο ακέραιο), το Facebook δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην εξάντληση αυτού του υπερ-εμπλεκόμενου χαρακτηριστικού.

Πώς να επωφεληθείτε από αυτήν τη λειτουργία:

Σε αντίθεση με τις διαφημίσεις βίντεο, οι διαφημίσεις GIF απαιτούν πολύ λιγότερες επενδύσεις. Είναι αμφότερα μια ελκυστική και προσθετική μορφή περιεχομένου σε πιθανούς πελάτες. Χάρη σε μια ποικιλία από ηλεκτρονικά εργαλεία, η διαδικασία δημιουργίας GIF είναι αρκετά απλή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανεβάσετε τις δικές σας εικόνες και βίντεο σε έναν κατασκευαστή GIF, όπως ο Giphy, και να αποθηκεύσετε το αρχείο σας από εκεί. Για να μετατρέψετε αυτά τα αρχεία σε διαφημίσεις, δημιουργήστε έναν λογαριασμό στο διαχειριστή διαφημίσεων του Facebook (συνδεδεμένος με την επιχειρηματική σας σελίδα στο Facebook) αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τα απαραίτητα βήματα για να δημιουργήσετε μια διαφήμιση. Τα πάντα είναι τα ίδια με μια κανονική διαφήμιση, αλλά όταν επιλέγετε τη μορφή αρχείου που θέλετε να επισυνάψετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει κλικ στο βίντεο, όχι στην εικόνα. Αν ψάχνετε για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτόν τον τύπο αρχείου, ανατρέξτε στον φανταστικό οδηγό GIF.


📷


Στοχεύστε τους πελάτες σας μέσω του Messenger Σύμφωνα με το Facebook, 1.3 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν την ιδιωτική πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων Messenger, η οποία ξεκίνησε το 2011. Οι υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων εξαπλώνονται όπως η πυρκαγιά, καθώς όλο και περισσότερες συνομιλίες κατευθύνονται προς τον ιδιωτικό χώρο. Έτσι, το Facebook δημιούργησε μια ξεχωριστή εφαρμογή smartphone ειδικά για αυτό, και έκτοτε, τα ποσοστά εμπλοκής αυξάνονται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο παρουσιάστηκε ένα νέο χαρακτηριστικό στο Facebook, μάρκετινγκ Messenger. Το θέμα είναι να επιτρέψουμε στις επιχειρήσεις να επωφεληθούν πλήρως από αυτήν την περιοχή και να προσεγγίσουν τους πελάτες τους μέσω ιδιωτικών μηνυμάτων. Και δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται έκκληση να κάνουν αυτή τη μικρή ειδοποίηση ώθηση πάει μακριά μόλις τα μάτια τους συναντούν τα smartphones τους, οι διαφημίσεις σας έχουν μια καλή πιθανότητα να ανοίξει και να δει. Αυτοί οι λόγοι μόνο εξηγούν γιατί η χρήση της πλατφόρμας για ευκαιρίες μάρκετινγκ είναι απαραίτητη.

Πώς να επωφεληθείτε από αυτήν τη λειτουργία:

Το μάρκετινγκ του Messenger είναι ένας τρόπος για να μπορέσετε να έρθετε σε επαφή με τους πελάτες σας φτάνοντας τους εκεί που είναι ήδη. Υπάρχουν διάφοροι τύποι διαφημίσεων με τους οποίους μπορείτε να εργαστείτε: Τα διαφημιστικά μηνύματα (προώθηση σε τρέχουσες συζητήσεις), οι διαφημίσεις προβολής (συγκεκριμένα είδη κοινού στόχου) και οι διαφημίσεις με κλικ στο κλικ (έναρξη νέων συνομιλιών μέσω του Messenger). Όποια και αν είναι η μέθοδος που επιλέγετε, να είστε προετοιμασμένοι να δοκιμάσετε καλύτερες τιμές ανοιχτών και κλικ από ό, τι νομίζατε ότι ήταν δυνατό για την επιχείρησή σας.


Να γνωρίζετε νέους περιορισμούς διαφήμισης Το Facebook έχει κάνει σημαντικές πιέσεις για να εξασφαλίσει ότι οι διαφημίσεις που φτάνουν στους χρήστες τους είναι πιο διαφανείς από ό, τι στο παρελθόν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουν θέσει περιορισμούς (μετάφραση: έχουν μειώσει τη διανομή) περιεχομένου χαμηλής ποιότητας ή αναστάτωσης. Το Facebook θα παρακολουθεί και θα τιμωρεί την απόδοση παραπλανητικών, συγκλονιστικών περιεχομένων από συνδεδεμένες εξωτερικές ιστοσελίδες σε διαφημίσεις, παρέχοντας παραπλανητικές πληροφορίες και μεγάλες και περίεργες εικόνες, μεταξύ άλλων. Αν και τα όρια παραμένουν ασαφή από το Facebook, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαφημιστικές πολιτικές του Facebook εδώ.

Πώς να επωφεληθείτε από αυτήν τη λειτουργία:

Ενώ όλες οι προθέσεις σας για διαφήμιση στο Facebook μπορεί να είναι καθαρές, θα πρέπει ακόμα να είστε προσεκτικοί για όλα όσα πηγαίνουν στις δημιουργίες σας για να βεβαιωθείτε ότι αποδίδουν καλά. Για να το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενό σας σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τη διαφήμιση που προωθείτε - ελέγξτε ότι η λεζάντα, η εικόνα, η επικεφαλίδα, η περιγραφή της ροής ειδήσεων και ο εξωτερικά συνδεδεμένος ιστότοπος ρέουν μαζί. Αυτό περιλαμβάνει την αποφυγή απελευθέρωσης εικόνων που περικόπτουν τα βασικά στοιχεία της διαφήμισής σας. Εάν είστε διαφανείς με το κοινό σας σχετικά με αυτές τις πληροφορίες, η απόδοση της διαφήμισής σας δεν θα πρέπει να διακυβεύεται από αυτόν τον περιορισμό.


Δείτε διαφημίσεις που εκτελούν οποιαδήποτε επιχείρηση Το Facebook έχει προσθέσει μια ενότητα "Πληροφορίες και διαφημίσεις" σε όλες τις επιχειρηματικές σελίδες. Αν παρακολουθείτε μια συγκεκριμένη σελίδα ή όχι, μπορείτε να δείτε ποιες διαφημίσεις προβάλλονται αυτήν τη στιγμή. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο πράγμα που διατίθεται σε αυτό το τμήμα. Είναι επίσης πιθανό να δείτε την ημερομηνία δημιουργίας της σελίδας και τις πρόσφατες αλλαγές ονόματος. Με την πάροδο του χρόνου, το Facebook προγραμματίζει να προσθέσει και άλλα χρήσιμα δεδομένα στο τμήμα πληροφοριών. Η πράξη αυτή θεσπίστηκε για να παράσχει στους καταναλωτές περισσότερη σαφήνεια σχετικά με τις εταιρείες και για να αποτρέψει την κατάχρηση στην πλατφόρμα. Δεν δημιουργήθηκε για να βοηθήσει με δεσμεύσεις, καθώς τα κλικ σε διαφημίσεις από αυτήν την ενότητα δεν θα ληφθούν υπόψη ως μέρος των στατιστικών στοιχείων απόδοσης της διαφήμισης. Συνολικά, αυτές οι πληροφορίες θα παρέχουν προβολή 360 μοιρών διαφάνειας στις διαφημίσεις και στον χώρο πληροφοριών σελίδας.

Πώς να επωφεληθείτε από αυτήν τη λειτουργία:

Ως επιχείρηση, αυτό θα προσφέρει στους πελάτες σας σαφήνεια σχετικά με τις διαφημίσεις που εκτελείτε αυτήν τη στιγμή. Επομένως, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αυτό που επιλέγετε να μοιραστείτε είναι πληροφορίες που είναι αποδεκτές αν παρατηρηθούν από οποιονδήποτε στο ευρύ κοινό, και όχι μόνο εκείνες που σας ακολουθούν. Για παράδειγμα, οι περίεργοι πελάτες μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες σχετικά με τις πωλήσεις και τις λειτουργίες που δεν τους είχαν διατεθεί στο εμπόριο. Από την άλλη πλευρά, αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία να δούμε τι είναι ο ανταγωνισμός σας για να κερδίσετε έμπνευση και να μάθετε από τις επιτυχημένες εκστρατείες τους.


Looking to establish your online presence outside of Facebook? Create a website with Wix today!

18 views0 comments

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page