top of page
Cubis Company Logo

14 καλύτερες τοποθεσίες Crowdfunding για να ξεκινήσετε την επιχείρηση σας

Υπάρχει μια συγκεκριμένη στιγμή που χτυπάει αμέσως μετά από να έχετε καταλήξει σε μια φανταστική ιδέα για τη δική σας επιχείρηση. Ενώ η κατασκευή μιας ιστοσελίδας είναι πιο προσιτή από ποτέ, χάρη στους εξελιγμένους κατασκευαστές δικτυακών τόπων, η εξεύρεση τον χρημάτων για την πραγματοποίηση του ονείρου της επιχείρησης σας είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία.


Τα καλά νέα είναι ότι ζούμε σε έναν καινοτόμο κόσμο και η τράπεζα δεν είναι η μόνη σας επιλογή πια. Τα τελευταία χρόνια, ο όρος «crowdfunding» έχει γίνει ένα μέρος της καθημερινότητας. Σε αντίθεση με ένα δάνειο ενός χρόνου ή περιμένοντας μια γιγαντιαία επένδυση αγγέλου να έρθει, το crowdfunding είναι η πρακτική της συγκέντρωσης χρημάτων σε μικρές ποσότητες από ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων (συνήθως μέσω του Διαδικτύου).


Λαμβάνοντας υπόψη πόσο επιτυχημένη είναι αυτή η μέθοδος, υπάρχουν μερικές πλατφόρμες crowdfunding από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε. Όταν επιλέγετε το σωστό για εσάς και την επιχείρησή σας, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη όλες τις αμοιβές, τους όρους και τις προϋποθέσεις που συνοδεύουν. Πρόσφατα, μερικές εξειδικευμένες πλατφόρμες αναπτύχθηκαν επίσης για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα ακροατήρια, όπως οι κινηματογραφιστές.


Για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει, υπάρχουν 14 σελίδες crowdfunding που πρέπει να γνωρίζετε για να μετατρέψετε τα όνειρά σας σε πραγματικότητα:



📷


Ο πρώτος ιστότοπός μας είναι ίσως το πιο δημοφιλές όνομα που έρχεται στο μυαλό στον κόσμο των πλατφορμών crowdfunding: Kickstarter.

Αποστολή τους είναι να συμβάλουν στη ζωή των δημιουργικών έργων. Από το 2019, η Kickstarter έχει χρηματοδοτήσει 445.000 έργα στον τομέα της μουσικής, της τέχνης και της τεχνολογίας.

Για να ξεκινήσετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ορίσετε έναν στόχο και μια χρονική περίοδο. Αφού εγκριθεί από το Kickstarter, μπορείτε να ξεκινήσετε την προώθηση της καμπάνιας σας σε φίλους, μέλη της οικογένειας και δωρητές.

Κατάλληλο για: Μια μεγάλη ποικιλία καινοτόμων.

Σχετικές δαπάνες: Κατ 'αρχάς, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Kickstarter έχει μια προσέγγιση "όλα ή τίποτα". Αυτό σημαίνει ότι, εκτός αν συγκεντρώσετε το 100% του έργου σας, δεν λαμβάνετε κανένα από τα μετρητά. Αν φτάσετε τον επιδιωκόμενο στόχο σας, υπάρχει ένα τέλος 5% και ο επεξεργαστής πληρωμής θα χρεώσει επιπλέον 3-5%.



📷


Το Indigogo ιδρύθηκε το 2008, όταν οι ιδιοκτήτες, ο Danae Ringelmann, ο Slava Rubin και ο Eric Schell αντιμετώπισαν παρόμοιο ζήτημα προσπαθώντας να αντλήσουν κεφάλαια για να κάνουν τις δικές τους ιδέες να ζουν. Αυτός ο τόπος crowdfunding επιτρέπει σε εκατομμύρια ανθρώπους να ξεκινήσουν πρωτοποριακά προϊόντα καθώς και να βοηθήσουν τις επιφανειακές καινοτομίες στην τεχνολογία και το σχεδιασμό.


Εδώ, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν από δύο επιλογές: σταθερή ή ευέλικτη χρηματοδότηση. Το σταθερό είναι πιο ελκυστικό για όσους θέλουν να φτάσουν σε μια προκαθορισμένη μορφή. Ευέλικτο είναι ιδανικό για όσους αναζητούν οποιαδήποτε βοήθεια μπορούν να πάρουν. Εάν αποφασίσετε για την ευέλικτη επιλογή, θα λάβετε χρήματα που θα αυξηθούν. Ωστόσο, με τη σταθερή επιλογή, θα λάβετε τα χρήματά σας μόνο αν φτάσετε στον στόχο σας.


Κατάλληλο για: Οι επιχειρηματίες όλων των τομέων που επιθυμούν να βρουν τα έργα τους εκεί έξω στα αρχικά στάδια ανάπτυξης.


Οι σχετικές δαπάνες: Και για τη σταθερή και ευέλικτη διαδρομή θα συναντήσετε 5% για να αποδεσμεύσετε τα χρήματά σας. Επιπλέον ένα πρόσθετο τέλος επεξεργασίας 3% καθώς και $ 0,30 ανά συναλλαγή. (Εάν είστε μη κερδοσκοπικός οργανισμός ή η καμπάνια σας έχει κοινωνική διάθεση, δεν υπάρχουν αμοιβές.)



📷


Ενώ το GoFundMe είναι περισσότερο προσανατολισμένο προς την κοινωνική συγκέντρωση κεφαλαίων, τις προσωπικές αιτίες ή τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, οι επιχειρήσεις μπορούν να το χρησιμοποιήσουν επίσης. Η πλειοψηφία των εκστρατειών σε αυτήν την πλατφόρμα είναι για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη μετά από ασθένεια ή για να βοηθήσουν τα θύματα φυσικών καταστροφών. Ως εκ τούτου, οι χορηγοί αυτής της πλατφόρμας τείνουν να δίνουν αιτίες που προέρχονται από το προσωπικό τους δίκτυο ή τους κοινωνικούς κύκλους.

Λόγω της φύσης αυτής της πλατφόρμας, δεν υπάρχουν τέλη εγγραφής, δεν υπάρχουν προθεσμίες ή απαιτήσεις στόχων και οι κατόχους καμπάνιας καταφέρνουν να κρατούν όλα όσα εγείρονται.

Κατάλληλο για: Προσωπική και κοινωνική συγκέντρωση κεφαλαίων.

Σχετικές δαπάνες: Παρόλο που το GoFundMe δεν λαμβάνει τέλη, εξακολουθούν να υπάρχουν τα πρότυπα τέλη συναλλαγής για τη βιομηχανία (περίπου 3%).



📷


Εδώ είναι μια πλατφόρμα που λειτουργεί λίγο διαφορετικά. Το Patreon επιτρέπει στους δωρητές να υποβάλλουν μηνιαίες εισφορές. Κάνοντας αυτή την πλατφόρμα μια εξαιρετική επιλογή για οποιαδήποτε δημιουργικά που παράγουν και απελευθερώνουν συνεχές περιεχόμενο (σκεφτείτε τα podcast ή τα κανάλια YouTube).

Οι δημιουργοί που χρησιμοποιούν το Patreon είναι σε θέση να δημιουργήσουν ουσιαστικές και μακροχρόνιες σχέσεις με τους οπαδούς τους, να παράγουν προβλέψιμα έσοδα και να παρέχουν στα μέλη τους αποκλειστική πρόσβαση ή οφέλη.

Κατάλληλο για: Ψηφιακούς δημιουργούς όπως Youtubers, podcasters και bloggers.

Κόστος: Η Patreon προσφέρει τρία είδη συμμετοχής με διαφορετικά προγράμματα τιμολόγησης: Lite (5% του μηνιαίου εισοδήματος που κερδίζετε), Pro (8% του μηνιαίου εισοδήματος που κερδίζετε) και Premium (12% του μηνιαίου εισοδήματος που κερδίζετε). Plus τέλη επεξεργασίας πληρωμών που ξεκινούν από το 3%.


05. Fundly


📷


‘Αυξήστε τα χρήματα για οτιδήποτε 'είναι το σύνθημα του Fundly. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την πλατφόρμα crowdfunding για να συγκεντρώσετε χρήματα για οτιδήποτε από την προσωπική σας υγεία μέχρι τις ειδικές εκδηλώσεις. Για να ξεκινήσετε, δημιουργήστε τη σελίδα της καμπάνιας σας (και ενημερώστε την καθ 'όλη τη διάρκεια), διαχειριστείτε την μέσω της εφαρμογής Fundly και αξιοποιήστε τη δύναμη της ενσωμάτωσης του Facebook OpenGraph για να εξαπλώσετε την καμπάνια σας σε βάθος.

Καθώς δεν είναι τόσο επικεντρωμένη στις επιχειρήσεις, δεν υπάρχει χρονικό όριο ή στόχος που πρέπει να πληρούνται για να λάβουν τα χρήματα.

Κατάλληλο για: Μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, φιλανθρωπικούς οργανισμούς, εκκλησίες, σχολεία, ομάδες και κάθε άλλη αιτία για οικογένεια και φίλους.

Σχετικές δαπάνες: Όλοι οι χρήστες πρέπει να καταβάλλουν τέλη πλατφόρμας ύψους 4,9% συν χρεώσεις επεξεργασίας πιστωτικών καρτών.



📷


Το LendingClub είναι σε αποστολή να μετασχηματίσει το τραπεζικό σύστημα προκειμένου να καταστήσει τις πιστώσεις πιο προσιτές (και να επενδύσουν περισσότερο ανταμείβοντας). Από το 2007, έχουν βοηθήσει τρία εκατομμύρια ανθρώπους να επιτύχουν οικονομική ευεξία.

Αυτή η πλατφόρμα είναι αυτή που είναι γνωστή ως «ομοτίμονος-δανεισμός». Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο για προσωπικές, ιατρικές και επιχειρηματικές ανάγκες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγγραφείτε, να επιλέξετε μια προσφορά δανείου που περιλαμβάνει εξατομικευμένες τιμές, όρους και επιλογές πληρωμής (οι επιλογές σας δανείου βασίζονται σε αυτά που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τα χρήματα για).

Κατάλληλο για: Προσωπικά ή επαγγελματικά δάνεια.

Σχετικές δαπάνες: Το κόστος εξαρτάται από τα ποσά και τα δάνεια.



📷📷


Αν έχετε περάσει από το αναπτυξιακό στάδιο και θέλετε να μεγεθύνετε την ακμάζουσα επιχείρησή σας, τότε το CircleUp είναι η λύση σας. Αυτό το site crowdfunding στοχεύει στη δημιουργία μιας διαφανούς και αποτελεσματικής αγοράς για την προώθηση της καινοτομίας των καταναλωτικών σημάτων. Αυτό που καθιστά το CicleUp μοναδικό μεταξύ των ανταγωνιστών είναι ότι προσφέρουν πίστωση και ίδια κεφάλαια. Επιπλέον, διαθέτουν ένα ευρύ δίκτυο και συνεργασίες με εμπορικά σήματα όπως το Amazon.

Δύο μάρκες που μπορείτε να αναγνωρίσετε από τα ψυγεία του Whole Foods που υποστηρίχθηκαν μέσω του CircleUp είναι: Η Coconut Cult και η Pop & Bottle.

Κατάλληλο για: Οι επιχειρηματίες που είναι λίγο πιο εδραιωμένοι αναζητώντας πρόσθετη χρηματοδότηση και καθοδήγηση για να οδηγήσουν την επιχείρησή τους στο επόμενο στάδιο.

Σχετικές δαπάνες: Το ποσοστό των τελών βασίζεται στο συνολικό ποσό που αντλήθηκε



📷


Η επιστημονική σας ανακάλυψη περιμένει με το Πείραμα. Από την ανακάλυψη του πώς τα περιστέρια έχουν εξελιχθεί στο να εντοπίσουν την τέλεια συνταγή μπισκότων τσιπ σοκολάτας - Το πείραμα δίνει στους επιστήμονες την υποστήριξη που χρειάζονται για να ερευνήσουν και να ξεκλειδώσουν νέες γνώσεις.

Σε αντίθεση με το πότε οι επιστήμονες λαμβάνουν επιχορηγήσεις από τα πανεπιστήμια, με το Πείραμα, δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση (η οποία είναι συνήθως 50-60%). Ωστόσο, η πλατφόρμα λειτουργεί με βάση "όλα ή τίποτα". Σημαίνει ότι το έργο πρέπει να ανταποκρίνεται στον στόχο ή ότι οι υποσχέσεις κανενός δεν χρεώνονται.

Ιδανικό για: Επιστημονικούς ερευνητές.

Σχετικές δαπάνες: Είναι ελεύθερη να ξεκινήσετε ένα έργο, αλλά εάν φτάσετε στο στόχο σας, το Experiment χρεώνει μια χρέωση πλατφόρμας 8% συν τα έξοδα επεξεργασίας (μεταξύ 3-5%).



📷


Χάρη στο Chuffed, μπορείτε να αναλάβετε δράση ενάντια στα θέματα που σας ενδιαφέρουν περισσότερο. Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την συγκεκριμένη πλατφόρμα, η καμπάνια σας πρέπει να συγκεντρώνει χρήματα για μια κοινωνική, κοινοτική ή πολιτική αιτία που έχει ένα έργο με καθορισμένο αποτέλεσμα. Επιπλέον, όλες οι καμπάνιες πρέπει να εγκριθούν από το Chuffed προτού είναι ζωντανές. Το Chuffed έχει έναν λεπτομερή οδηγό βήμα προς βήμα για τον τρόπο ρύθμισης της καμπάνιας σας, πώς να γράψετε ένα πιασάρικο βήμα, να την προωθήσετε και πώς να απελευθερώσετε τα κέρδη σας.

Κατάλληλο για: Μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και οργανισμούς με βάση τις αιτίες.

Οι σχετικές δαπάνες: Σε αντίθεση με τις άλλες πλατφόρμες του crowdfunding, το Chuffed καθιστά τους δωρητές να πληρώνουν τα σχετικά τέλη. Εκτός αυτού, οι συνεισφέροντες ενθαρρύνονται επίσης να δωρίσουν και το Chuffed.



📷


Αιτίες είναι ένα κοινωνικό δίκτυο των ειδών σε συνδυασμό με μια πλατφόρμα crowdfunding. Είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο και έχει ως στόχο να φέρει στο φως σημαντικά και σημαντικά ζητήματα. Όπως υποδηλώνει το όνομα, εστιάζουν στην παροχή βοήθειας σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που επικεντρώνονται σε κοινωνικά, πολιτικά και πολιτιστικά ζητήματα. Παρόλο που συγκεντρώνετε κεφάλαια για την αιτία σας, μπορείτε επίσης να βρείτε ομοϊδεάτες ανθρώπους συνδέοντας με σημαντικά μέλη που μοιράζονται τα ίδια πάθη με εσάς και θέλετε να συμμετάσχετε στην αιτία σας.

Κατάλληλο για: Μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ή όποιος θέλει να ευαισθητοποιήσει.

Σχετικές δαπάνες: μηδέν.



📷


Ο SeedInvest ξεκίνησε όταν δύο φίλοι, Ryan Feit και James Hon, είδαν πόσο δύσκολο ήταν για τους συμμαθητές τους να αντλήσουν κεφάλαια για τις νεοσύστατες εταιρείες τους. Αυτό το site crowdfunding ταιριάζει καλύτερα σε όσους θέλουν να το κάνουν μεγάλο!

Η διαδικασία ξεκινά με τη δημιουργία μιας εφαρμογής η οποία στη συνέχεια πρέπει να εγκριθεί από μια επιτροπή ελέγχου. Μετά από αυτό μια ομάδα διεξάγει σε βάθος τη δέουσα επιμέλεια για την επιχείρησή σας, την ομάδα και το προϊόν / υπηρεσία σας. Αφού έχετε πάρει το πράσινο φως, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα προφίλ με όλες τις πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία σας και να το παρουσιάσετε στους επενδυτές.

Κατάλληλο για: Ξεκινήματα, εταιρείες υψηλής ανάπτυξης και πρώιμης φάσης.

Δαπάνες: 7.5% τέλη τοποθέτησης που χρεώνονται επί του συνολικού ποσού που έχει συγκεντρωθεί. Επιπλέον, υπάρχει 2% τέλος επεξεργασίας.



📷


Το CrowdRise (το οποίο τώρα ανήκει στο GoFundMe) έχει να κάνει με την επιστροφή σε αιτίες, φιλανθρωπικές οργανώσεις και προσωπικούς ερασιτέχνες. Είναι μια μεγάλη πλατφόρμα που χρησιμοποιείται από δεκάδες χιλιάδες φιλανθρωπικούς οργανισμούς για να συγκεντρώσει χρήματα για κοινωνικές πρωτοβουλίες. Είναι εύκολο να δημιουργηθεί ένας ιστότοπος συγκέντρωσης χρημάτων και δεν υπάρχουν προθεσμίες ή κυρώσεις. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι προσφέρουν προσωπική υποστήριξη πελατών.

Η πλατφόρμα συνδέεται με πολλούς σημαντικούς εταίρους, όπως ο Ερυθρός Σταυρός, η UNICEF, ο Ironman και πολλοί διασημότητες.

Κατάλληλο για: Προσωπική χρηματοδότηση, αγώνες, εταιρική φιλανθρωπία και φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Σχετικές δαπάνες: Είναι ελεύθερη να συμμετάσχει και οι δαπάνες καλύπτονται από δωρητές.



📷


Η WeFunder γνωρίζει τον αγώνα και τον πόνο της συγκέντρωσης κεφαλαίων από πρώτο χέρι, καθώς οι ίδιοι έχουν επίσης συγκεντρώσει μετρητά για να ξεκινήσουν την πλατφόρμα τους. Αυτό λέγετε «τρώγοντας τη δική σας τροφή για σκύλους».

Ξεκινήστε μια εκστρατεία, ενημερώστε την οικογένεια και τους φίλους σας (και φυσικά τους 245.360 επενδυτές στην WeFunder). Οι περισσότερες εκστρατείες λαμβάνουν οπουδήποτε από ένα έως τρεις μήνες για να επιτύχουν τους στόχους τους. Η WeFunder σας χρεώνει μόνο αν η χρηματοδότησή σας είναι επιτυχής, έτσι ουσιαστικά δεν έχετε τίποτα να χάσετε σε αυτόν τον τόπο crowdfunding.

Κατάλληλο για: Διάφορες νεοσύστατες επιχειρήσεις, τύπους επιχειρήσεων και βιομηχανίες (Τεχνολογία, τρόφιμα, υλικό, λογισμικό, λιανικό εμπόριο και ψυχαγωγία).

Σχετικές δαπάνες: 7,5% της επένδυσής σας (η οποία περιλαμβάνει επενδυτικά συμβόλαια, διαχειριστή λογαριασμού, μεσεγγύηση και άλλα).



📷


Η βιομηχανία ταινιών είναι μια σκληρή για να σπάσει. Οτιδήποτε αξίζει να παρακολουθήσετε παίρνει ένα καλό χρηματικό ποσό για την πραγματοποίηση. Εισαγάγετε: Seed & Spark. Μια πλατφόρμα χρηματοδότησης ειδικά στοχεύοντας να βοηθήσει τους κινηματογραφιστές. Έχουν ένα ποσοστό επιτυχίας 80% που θα μπορούσε να οφείλεται στην τράπεζα των χρήσιμων πόρων τους. Κάθε έργο λαμβάνει κλασσικά μαθήματα, προσωπική ανατροφοδότηση, συγκεντρωτικά και πρόσβαση σε επιλογές διανομής.

Εάν δεν είστε ο ίδιος ο δημιουργός αλλά εκτιμάτε την τέχνη μπορείτε να παρακολουθήσετε ταινίες και εμφανίσεις απευθείας στον ιστότοπό τους.

Κατάλληλο για: Κινηματογράφους.

Σχετικές δαπάνες: Η Seed & Spark λαμβάνει ένα τέλος 5% για την πλατφόρμα, αλλά ενθαρρύνει τους υποστηρικτές να καλύψουν το τέλος (έως και τα δύο τρίτα επιλέγουν να το πράξουν). Τα έξοδα επεξεργασίας είναι $ 0,30 πλέον 2,9% της πραγματικής δέσμευσης.


Δημιούργησε τώρα την ιστοσελίδα σου στην intelligent κάνε κλικ εδώ δες τις υπόλοιπές υπηρεσίες μας κάνε κλικ εδώ!


Βρες μας στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM


Κάνε την εγγραφή σου τώρα στο blog μας για να μην χάνεις τίποτα!


33 views0 comments
bottom of page