top of page

Τι είναι ένας Social Media Influencer και πώς να γίνει ένας

είναι χρήστης σε κοινωνικά μέσα ενημέρωσης που έχει δημιουργήσει αξιοπιστία σε μια συγκεκριμένη βιομηχανία. Οι υπεύθυνοι των κοινωνικών μέσων έχουν πρόσβαση σε ένα μεγάλο κοινό και μπορούν να πείσουν τους άλλους λόγω της αυθεντικότητας και της προσέγγισής τους. Από την άνοδο των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, οι επηρεαστές έχουν γίνει μια σημαντική τάση. Αυτοί είναι οι «συνηθισμένοι» άνθρωποι που έχουν κερδίσει ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα λόγω της εμπειρογνωμοσύνης και της διαφάνειας τους. Χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο από τις εταιρείες για να προσελκύσουν την προσοχή των χιλιετιών, καθώς αυτή η ομάδα είναι λιγότερο δεκτική στις παραδοσιακές τεχνικές μάρκετινγκ. Οι επωνυμίες επιδιώκουν σκοπίμως τους επηρεαστές που δημιουργούν περιεχόμενο το οποίο προωθεί με έμφαση ένα προϊόν ή μια υπηρεσία. Η συνεργασία μεταξύ της επωνυμίας και του επηρεαστή είναι αμοιβαία επωφελής. Η εταιρεία φτάνει με επιτυχία στο κοινό-στόχο, ενώ ο επηρεαστής πληρώνεται και συνεχίζει να αυξάνεται.


Τώρα, η προσπάθεια να γίνει ένας κοινωνικός μέσων επηρεάζει είναι ένα ακόμη πιο επαχθές επιχείρηση. Έχετε κάποια δουλειά να κάνετε πριν να μπορέσετε να αποκτήσετε 9,2 εκατομμύρια προβολές σε ένα βίντεο από εσάς που διαβάζετε σχόλια σχετικά με το σκυλί σας όπως τα προαναφερθέντα Miss Marbles ή ακόμα και τις 11 εκατομμύρια απόψεις για το πώς να φτιάξετε το "galaxy slime" , Threadbanger. Ο δρόμος προς αυτόν τον αριθμό απόψεων είναι μακρύς, αλλά δεν είναι αδύνατο να είσαι ένας επηρεαστής στον κλάδο σας με τη σωστή προσέγγιση.


Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα, θα είστε στο δρόμο σας για να αυξήσετε το ενδιαφέρον σας, προσελκύοντας την προσοχή των εμπορικών σημάτων και επιτυχώς να γίνει ένας κοινωνικός μέσος παράγοντας:


Βρείτε το θέμα σας (και παίρνετε εμμονή)

Κάντε ένα σχέδιο

Αποκτήστε κοινωνικό

Θυμηθείτε: το περιεχόμενο είναι βασιλιάς

Δημιουργήστε την κοινότητά σας

Μην αγοράζετε τους οπαδούς σας

Δίκτυο IRL (Στην πραγματική ζωή)

Περαιτέρω την προσέγγισή σας με έναν εκπληκτικό ιστότοπο

Ενεργήστε στα φόρουμ

Συνεργαστείτε με άλλους επηρεαστές και μάρκες


01. Βρείτε το θέμα σας


Το πρώτο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να βρείτε το θέμα που θα καλύπτει τα κοινωνικά σας κανάλια. Όσο πιο συγκεκριμένο, τόσο το καλύτερο, καθώς θα υπάρξει λιγότερος ανταγωνισμός. Ωστόσο, προσπαθήστε να μην επιλέξετε ένα θέμα που είναι πολύ εξειδικευμένο, καθώς μπορεί να καταλήξετε να ταιριάξετε τον εαυτό σας σε μια γωνία. Βρείτε κάτι που πραγματικά ενδιαφέρεστε για αυτό που έχει μια δική της δήλωση και βουτιά σε αυτό. Μπορεί να είναι ένα πάθος από την παιδική ηλικία, ένα χόμπι στο οποίο έχετε αναπτύξει εξαιρετικές δεξιότητες ή την επαγγελματική σας εμπειρία: ο σημαντικός παράγοντας είναι να είστε παθιασμένοι με αυτό που πρόκειται να μιλήσετε. Η προσέλκυση του πάθους έχει δύο σημαντικά οφέλη: πρώτον, δεν θα βαρεθείτε και θα σας πει στα βίντεο, τα tweets ή άλλες αγορές. Δεύτερον, το πάθος είναι ένας ισχυρός κινητήρας για την ποιότητα: όσο πιο αδιάφορος είστε για το θέμα σας, τόσο πιο πειστικό είστε.


Μόλις ξέρετε τι πρόκειται να καλύψετε, καταναλώνετε τα πάντα για το θέμα που μπορείτε ενδεχομένως. Μείνετε στην κορυφή του θέματος που έχετε επιλέξει, ακολουθώντας τα σχετικά νέα και τα blog, όσο μπορείτε. Εάν υπάρχει κάτι νέο στη βιομηχανία, θέλετε να το ξέρετε και θέλετε να είστε σε θέση να δώσετε τα δύο λεπτά σας στα κοινωνικά σας κανάλια. Αξιολογήστε την προοπτική σας, βάζοντας την ιστορία από πολλά καταστήματα και δείτε πώς διαφέρει η γνώμη ή η άποψή σας. Η επισήμανση αυτής της διαφοράς σάς επιτρέπει να ξεχωρίζετε και να παρέχετε πολύτιμες πληροφορίες στο κοινό σας.


02. Κάντε ένα σχέδιο


Μόλις επιλέξετε ένα θέμα και είστε καλά έμπειροι στο θέμα, ήρθε η ώρα να στρατηγική. Αυτό περιλαμβάνει την εκπόνηση σχεδίου με τη στρατηγική περιεχομένου σας και την απάντηση σε ερωτήσεις όπως: ποιο είναι το προσωπικό σας πρόσωπο; Το μήνυμά σου? Ο τόνος που αντηχεί με το κοινό-στόχο σας; Αυτός είναι και ο χρόνος για να πάρετε όλες τις πάπιές σας σε μια σειρά για να οργανώσετε πώς και πότε θα παράγετε, να επεξεργαστείτε και να δημοσιεύσετε το περιεχόμενό σας. Κάνοντας ένα χρονοδιάγραμμα τουλάχιστον ένα μήνα στο μέλλον θα σας επιτρέψει να κινήσετε εύκολα τα ασταθή νερά, αν τρέξετε σε λόξυγγας στην αρχή του ταξιδιού σας. Κάνετε την έρευνά σας για το ποιο είναι ο αποδεκτός αριθμός φορές που μπορείτε να δημοσιεύσετε ανά ημέρα στο Facebook, το Instagram, το YouTube και το Snapchat. Ανακαλύψτε ακόμα πιο πολύ για να μάθετε ποιες ημέρες και ώρες είναι πιο δημοφιλείς (για το κοινό σας) για να δημοσιεύσετε επίσης. Γνωρίζοντας αυτά τα πράγματα μπροστά από το χρόνο θα σας βοηθήσει να ορίσετε το πρόγραμμά σας να προχωρήσει.


03. Αποκτήστε κοινωνικότητα


Αν πραγματικά πάτε all-in για να γίνει ένας κοινωνικός μέσων ενημέρωσης επηρεάζει, θα πρέπει να βρείτε τα δίκτυα που ταιριάζουν στον κλάδο σας και το κοινό-στόχο. Ίσως είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με ένα ή δύο μεγάλα κανάλια (όπως το YouTube και το Instagram) στην αρχή. Η ιδέα είναι να παραμείνει συνεπής, οπότε είναι σημαντικό να μην αναλάβετε περισσότερα από όσα μπορείτε να αντέξετε. Παρόλα αυτά, συνιστάται να εγγραφείτε σε όλα τα δίκτυα για να εξασφαλίσετε τη λαβή του χρήστη. Για κάθε δίκτυο για το οποίο εγγράφεστε, γράψτε μια σταθερή βιογραφία με σχετικούς συνδέσμους με τα άλλα κοινωνικά κανάλια ή τον ιστότοπό σας, ώστε το κοινό σας να μπορεί εύκολα να σας βρει. Θα νιώθει σαν να είσαι παντού. Διατηρήστε τον ίδιο τόνο και την ίδια περιγραφή σε όλες τις πλατφόρμες που ανοίγετε. Επίσης, κατά την εγγραφή σας στα κοινωνικά δίκτυα, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τον λογαριασμό "επιχείρηση", αν είναι διαθέσιμος. Αυτοί οι τύποι λογαριασμών παρέχουν πολύ καλύτερες μετρήσεις για να παρακολουθείτε τις αναρτήσεις σας και να σας επιτρέπουν να δημιουργείτε πληρωμένες προσφορές όταν είστε έτοιμοι.


📷


04. Θυμηθείτε: το περιεχόμενο είναι βασιλιάς


Ελπίζω να σας αρέσει να δημιουργείτε περιεχόμενο, γιατί αυτό είναι πραγματικά ό, τι είναι ένας κοινωνικός μέσων ενημέρωσης επηρεάζει όλα είναι, και θα είναι περίπου το 90% αυτού που κάνετε. Ακολουθούν μερικοί βασικοί παράγοντες που πρέπει να θυμάστε κατά τον προγραμματισμό του περιεχομένου σας:


Συνεχώς παράγουν περιεχόμενο: Τα κοινωνικά μέσα μετακινούνται γρήγορα και αν νομίζετε ότι μπορείτε να πάτε μια εβδομάδα ή δύο χωρίς δημοσίευση και να περιμένετε το ίδιο μετά την επιστροφή σας, ίσως να θέλετε να επαναξιολογήσετε τους στόχους σας. Το περιεχόμενό σας πρέπει επίσης να παραμείνει φρέσκο ​​και σχετικό. Αυτό σημαίνει να εντοπίσετε τις τάσεις που βλέπετε στα κοινωνικά μέσα με άλλους στο χώρο του κλάδου σας και να απαντήσετε ανάλογα με το δικό σας περιεχόμενο. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος, αλλά θα χρειαστεί να βρούμε μια ισορροπία μεταξύ του περιεχομένου και του περιεχομένου που κυριαρχούν και τα οποία είναι αποκλειστικά δικά σας για να μοιραστείτε το κανάλι σας. Η τήρηση των τάσεων είναι ένα πράγμα, αλλά η μεγαλύτερη πρόκλησή σας μπορεί να είναι πραγματικά να γνωρίζετε τις τάσεις προτού χαρακτηρισθούν ως "τάσεις".


Εξετάστε τα hashtags σας: Τα Hashtags (που αναπαρίστανται με το σύμβολο #) σας επιτρέπουν να προωθήσετε την προσέγγισή σας και στα άτομα που ακολουθούν εκείνο το hashtag - είναι ουσιαστικά μια παγκόσμια γλώσσα που σας επιτρέπουν να αναδυθείτε σε μέρη που ίσως δεν είναι κανονικά. Η έρευνα σχετικά με τις τάσεις και τα σχετικά hashtags είναι σημαντική, πράγμα που απαιτεί να κάνετε κάποια εκσκαφή μέσα σε θέσεις που καλύπτουν το θέμα που επιλέξατε. Hashtags τόσο στο Twitter όσο και στο Instagram αξίζουν πολύ το χρόνο σας για να πάρει το σωστό, αλλά εκπληκτικά, δεν έχουν σημασία στο Facebook και στο YouTube για την επιτυχία των δημοσιεύσεών σας. Επίσης, σημειώστε ότι, ανάλογα με το δίκτυο στο οποίο αποστέλλετε, ο αριθμός των hashtag είναι επίσης σημαντικός. Περίεργος να μάθεις περισσότερα για αυτό το μαγικό σύμβολο και τη δύναμή του; Μάθετε περισσότερα σε αυτόν τον πλήρη οδηγό για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα hashtags. Μπόνους: Εδώ είναι μια λίστα με τα πιο δημοφιλή hashtags που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.


Πειραματιστείτε με όλους τους τύπους μορφών: Είναι το 2018 και τα κοινωνικά δίκτυα έχουν εξελιχθεί σημαντικά, έρχονται με νέους επαναστατικούς τρόπους για να δημοσιεύσετε το περιεχόμενό σας. Το Instagram δεν είναι πλέον μόνο για φωτογραφίες, αλλά και για την ανάρτηση ιστοριών - οι φωτογραφίες και τα βίντεο που εξαφανίζονται μετά από 24 ώρες, αλλά έχουν εκπληκτική δυνατότητα έκθεσης. Ένα άλλο παράδειγμα: σχεδόν όλα τα κοινωνικά δίκτυα έχουν κάποιο είδος "ζωντανής" επιλογής που θα μεταφέρει αυτό που κάνετε σε πραγματικό χρόνο (κάτι που πρέπει να εκμεταλλευτείτε). Η "ζωντανή" τρέλα μοιάζει σαν να μην σταματάει οποτεδήποτε σύντομα και για καλό λόγο. Οι υπεύθυνοι μπορούν να χρησιμοποιούν ζωντανές ροές για να δίνουν στο ακροατήριό τους μια ματιά στο τι συμβαίνει "πίσω από τα παρασκήνια", που μπορούν να βοηθήσουν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ τους και των πελατών τους. Για έναν εχθρικό κοινωνικό μέσο που επηρεάζει τον εαυτό σας όπως εσείς, ένα ζωντανό βίντεο μπορεί να δείξει στους οπαδούς σας μια πιο προσωπική, από την παρουσίαση περιχειρίδας.


Ακόμα και αν η φιλοξενία ζωντανών ροών ή άλλων λιγότερο παραδοσιακών μεθόδων απόσπασης δεν γίνει η κύρια μέθοδο σας, ένας κοινωνικός μέσνος παράγοντας θα πρέπει να προετοιμαστεί καλά με τα εργαλεία που δίνουν. Σημαίνει, πρέπει τουλάχιστον να ξέρετε τι κάνουν και πώς να τα χρησιμοποιήσετε. Γνωρίζοντας τα εργαλεία του τοπίου των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι αυτό που σας ξεχωρίζει από έναν καθημερινό χρήστη και έναν επηρεαστή.


05. Δημιουργήστε την κοινότητά σας


Ένα σημαντικό μέρος της οικοδόμησης ενός επόμενου είναι η συνεργασία μαζί τους. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να το κάνετε αυτό, για παράδειγμα: η ανταπόκριση κάθε φορά που κάποιος σχολιάζει μια από τις αναρτήσεις σας είναι απλή, αλλά δείχνει στο κοινό ότι είστε "πραγματικό πρόσωπο". Θα θελήσετε επίσης να καλέσετε το κοινό σας να συμμετάσχει μαζί σας και να τους ενημερώσετε ότι θα θέλατε να ακούσετε από αυτούς, λέγοντάς τους να αφήσουν ένα σχόλιο ή να θέσουν μια ερώτηση.


Επιστρέφοντας στον "ζωντανό" τρόπο να κάνετε τα πράγματα, παρέχει μια ευκαιρία στο ακροατήριό σας να φτάσει σε εσάς με τον πιο άμεσο τρόπο. Διοργανώστε μια ερώτηση & ερώτηση ή ζητήστε ακόμη και το ακροατήριό σας για συμβουλές σχετικά με κάτι για να τους ενημερώσετε ότι ακούγονται. Αν παράγετε περιεχόμενο βίντεο, τερματίστε ένα βίντεο θέτοντας μια ερώτηση και ξεκινήσετε το επόμενο βίντεό σας με ορισμένες από τις απαντήσεις που λάβατε. Μια κοινότητα που ακούει είναι μια κοινότητα που αισθάνεται αγαπημένη.


📷


06. Μην αγοράζετε τους οπαδούς σας


Γεια σου, ξέρετε τι είναι μια φοβερή ιδέα; Αγοράζοντας τους οπαδούς σας, αυτό είναι που! Ο δρόμος προς ό, τι επιτυχία αναζητάτε είναι πιθανόν μακρύς, αλλά αγοράζοντας οπαδούς για να δώσετε την ψευδαίσθηση ότι οι άνθρωποι σαν αυτό που κάνετε δεν σας θέτει μόνο για αποτυχία, αλλά είναι επίσης κουραστικό. Μην το κάνετε, καθώς θα σας βλάψει μόνο μακροπρόθεσμα. Είναι σημαντικό να παραμείνετε ανοιχτοί και ειλικρινείς με τους επόμενους. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι αρχίζετε μικρές, θα είναι μόνο θέμα χρόνου μέχρι να αναπτυχθούν τα επόμενα και να ανθίσουν σε μια πιστή και εμπιστευτική κοινότητα.07. Δίκτυο IRL (Στην πραγματική ζωή)


Πριν από πολύ καιρό, υπήρχε αυτή η ντεμοντέ ιδέα, όπου οι άνθρωποι θα συγκεντρωθούν στην ίδια θέση και θα μιλάνε ο ένας στον άλλο πρόσωπο με πρόσωπο. Επίτηδες! Στην πραγματικότητα, αν τους αναζητήσετε, μπορείτε να βρείτε αυτές τις "αναλογικές" κοινωνικές συγκεντρώσεις. Η παρακολούθηση εκδηλώσεων δικτύωσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε άλλους στον κλάδο σας, οι οποίοι θα μπορούσαν να συμβάλουν στη δημιουργία μιας μελλοντικής συνεργασίας.


 

08. Περαιτέρω την προσέγγισή σας με έναν εκπληκτικό ιστότοπο


Ακριβώς επειδή επιδιώκετε να είστε επιρροή στα κοινωνικά μέσα, δεν σημαίνει ότι η παρουσία σας θα πρέπει να σταματήσει εκεί. Έχοντας έναν ιστότοπο ή ένα blog (ή έναν ιστότοπο με ένα ιστολόγιο) σας δίνει ακόμα ένα μέρος για να σας βρουν οι άνθρωποι. Έχοντας ένα blog αφιερωμένο στα γεγονότα στον κλάδο σας θα ενισχύσει περαιτέρω μόνο τον τόπο σας ως επιρροή. Επιπλέον, μπορείτε εύκολα να μοιράζεστε τις αναρτήσεις ιστολογίου σας στα κοινωνικά σας κανάλια. Η δημιουργία ενός ιστότοπου είναι ευκολότερη από ποτέ χάρη σε όλα τα διαθέσιμα έτοιμα πρότυπα


Αν έχετε μοναδικό περιεχόμενο που μοιράζεται σε πολλά κοινωνικά κανάλια, ο ιστότοπός σας μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να το παρουσιάσετε όλοι μαζί. Για παράδειγμα, πάρτε τον blogger για φαγητό και τον επηρεαστή Instagram, τον Jeremy Jacobowitz από τα Brunch Boys - ο ιστοχώρος του φιλοξενεί τις αναρτήσεις ιστολογίου του, τις ζωοτροφές του YouTube, τις συνδέσεις με τα κοινωνικά μέσα του και την κάλυψη του Τύπου. Τώρα αυτό είναι ο τρόπος για να το κάνετε!


📷


09. Ενεργοποιήστε τα σε φόρουμ


Εάν υπάρχει αποκλειστικό φόρουμ (ή φόρουμ) στον κλάδο ή υποκείμενη κάλυψη, γνωστοποιήστε την παρουσία σας εκεί. Όχι μόνο μπορείτε να βοηθήσετε να μοιραστείτε τις γνώσεις σας (και τους συνδέσμους με τα κοινωνικά κανάλια σας), μπορεί να καταλήξετε να μαθαίνετε ένα πράγμα ή δύο από άλλους ειδικούς της βιομηχανίας ενώ βρίσκεστε σε αυτό. Ενώ είναι ενεργό σε άλλα φόρουμ είναι μεγάλη μην αφήνετε να σας εμποδίσει να δημιουργήσετε τη δική σας. Μπορείτε να συνεχίσετε τη συζήτηση προσθέτοντας Wix Forum στον ιστότοπό σας.


 

10. Συνεργαστείτε με άλλους επηρεαστές και μάρκες


Ενώ η αρχική σας εστίαση, στην αρχή, θα πρέπει να είναι η δημιουργία και η απελευθέρωση μεγάλου περιεχομένου και σιγά-σιγά αλλά σίγουρα η εξάπλωση της κοινότητάς σας, τελικά θα θελήσετε να εξετάσετε τη συνεργασία με άλλους. Είτε πρόκειται για έναν άλλο επηρεαστή στην ίδια (ή διαφορετική) βιομηχανία, είτε για μια επιχείρηση που θέλει να αντιμετωπίσει τα δημογραφικά στοιχεία του κοινού σας, η συνεργασία μπορεί να είναι μια διασκεδαστική και αμοιβαία επωφελής προσπάθεια. Αν έχετε ήδη μια ιδέα για το ποιον θα θέλατε να συνεργαστείτε, βεβαιωθείτε ότι ευθυγραμμίζονται με τις αξίες σας και ότι ακολουθείτε παρόμοιο τρόπο (θέλετε να απευθυνθείτε στο κοινό τους και αντίστροφα).


Πριν περάσετε από το βαθύ άκρο, βεβαιωθείτε ότι έχετε βγάλει το νερό πρώτα. Ακολουθήστε τους στα κοινωνικά τους κανάλια και εμπλέξτε ανάλογα. Να είστε διακριτικοί και όχι κολλώδης. Μην βγείτε από το σούπερ "έξτρα" στον πιθανό συνεργάτη σας. Προσπαθείτε να δείξετε γνήσιο ενδιαφέρον και σεβασμό, οπότε μην παραβλέπετε τα σχόλια και τα emojis. Τοποθετήστε τα με ένα σωστό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή DM. Να είστε εκ των προτέρων, να δηλώσετε τις προθέσεις σας, να δείξετε ενθουσιασμό και να είστε όσο το δυνατόν πιό ευγενείς.


Now create your website in the intelligent Click here to see our other services click here!

Find us at FACEBOOK and INSTAGRAM

Make your sign up now on our blog so you do not miss anything!

14 views0 comments

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page